Οι τιμές του πετρελαίου ξεπέρασαν και τα 94 δολάρια το βαρέλι, καθώς οι μειώσεις της προσφοράς από τον ΟΠΕΚ+ πιέζουν την αγορά αλλά και εν αναμονή των δηλώσεων του υπουργού Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Aμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν για την πολιτική του βασιλείου.

Οι τιμές του μπρεντ ξεπέρασαν τα 94 δολάρια το βαρέλι μετά το ράλι τριών εβδομάδων που αύξησε τις τιμές κατά 11%.  Συγκεκριμένα, σημειώνουν άνοδο 0,6% στα 94,53 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου στο Λονδίνο έχουν ενισχυθεί σχεδόν 10% από τις αρχές του έτους, καθώς ο ΟΠΕΚ+ περιορίζει την παραγωγή και οι προοπτικές για τη ζήτηση βελτιώνονται, αφού οι ΗΠΑ φαίνεται να αποφεύγουν την ύφεση.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου μειώνονται, ενώ οι κερδοσκόποι αυξάνουν τα στοιχήματά τους για άνοδο του μπρεντ και του TWI σε υψηλό 15 μηνών.

Η άνοδος του πετρελαίου επιδεινώνει τις πληθωριστικές πιέσεις σε όλο τον κόσμο, καθώς οι κεντρικοί τραπεζίτες προσπαθούν να αποφασίσουν εάν έχουν ήδη κάνει αρκετά στη μάχη έναντι του πληθωρισμού.

Διαβάστε ακόμη

Το “όγδοο θαύμα” του κόσμου: Η πιο θρυλική ορεινή διαδρομή στον πλανήτη

Οικογένεια Ακκά: Βγαίνει στο σφυρί η κεντρική μονάδα της Ελληνικής Υφαντουργίας στα Γιαννιτσά (pics)

Ποιες είναι οι νέες υποχρεώσεις όσων νοικιάζουν πολλά Airbnb

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ