Το bitcoin υποχώρησε τη στιγμή που οι επενδυτές παρακολουθούσαν τις συναλλαγές από τα ψηφιακά πορτοφόλια που ανήκαν στο χρεοκοπημένο ανταλλακτήριο Mt. Gox, οι διαχειριστές του οποίου εντείνουν τις προσπάθειες να επιστρέψουν στους πιστωτές ένα απόθεμα 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων του δημοφιλέστερου ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου.

Το κρυπτονόμισμα σημείωσε προσωρινή πτώση στην αγορά της Σιγκαπούρης την Τρίτη έως και 3,1% και διαπραγματευόταν σε περίπου 67.850 δολάρια. 

Η αδυναμία εξαπλώθηκε σε μικρότερα νομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του δεύτερου στην κατάταξη ether.

Ουσιαστικά το σύνολο των περισσότερων 137.000 bitcoin αξίας άνω των 9,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που βρίσκονταν σε ψηφιακά πορτοφόλια της Mt. Gox ξεκίνησε να συναλλάσεται το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με στοιχεία της CryptoQuant και της Arkham Intelligence.

Η Mt. Gox, που κάποτε ήταν το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο bitcoin στον κόσμο, με έδρα το Τόκιο, έπεσε θύμα χάκερ το 2011 και χρεοκόπησε το 2014. 

Πέρυσι, Αμερικανοί εισαγγελείς κατηγόρησαν δύο Ρώσους υπηκόους ότι συνωμότησαν για να παραβιάσουν τους διακομιστές του ανταλλακτηρίου.

Ο διαχειριστής της Mt. Gox δήλωσε ότι οι πιστωτές θα δουν βασικές, ενδιάμεσες και πρόωρες εφάπαξ πληρωμές έως τις 31 Οκτωβρίου, καθώς προχωρά η διαδικασία εκκαθάρισης. Ένα βασικό ερώτημα είναι αν όσοι λάβουν τα token θα προχωρήσουν σε πώλησή τους, ασκόντας περαιτέρω πιέσεις στο bitcoin.

Οι κινήσεις αυτές της Mt. Gox είναι οι πρώτες από τον Μάιο του 2018. H χρεοκοπημένη πλατφόρμα συναλλαγών κατείχε περίπου 137.892 bitcoin, όπως δείχνουν τα στοιχεία της CryptoQuant.

Προηγούμενα έγγραφα ανέφεραν ότι η Mt. Gox κατείχε επίσης Bitcoin Cash και μετρητά. Μέρος των μετρητών έχει ήδη επιστραφεί. Σημειωτέον πως, σύμφωνα με το Bloomberg, το Bitcoin Cash κατέγραψε απώλειες έως και 5%.

Η Κάρολαϊν Μπόουλερ, διευθύνουσα σύμβουλος της BTC Markets, δήλωσε ότι οι κινήσεις αυτές δεν είναι υπερβολικά ανησυχητικές και θα έχουν μόνο βραχυπρόθεσμο αντίκτυπο. 

«Η Mt Gox σίγουρα θα επηρεάσει την τιμή, αλλά δεν θα έχει παγιωμένο αντίκτυπο στην αξία του bitcoin, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται τώρα στην πολιτική στήριξη των ΗΠΑ και τις φιλικές ρυθμίσεις προς την αγορά των crypto», προσέθεσε.

Το bitcoin ανέκαμψε από την εκτεταμένη bear market του 2022, τετραπλασιάζοντας την αξία του από τις αρχές του περασμένου έτους, υποβοηθούμενο από το «πράσινο φως»για τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια spot-bitcoin τον Ιανουάριο. Το token έφτασε στο επίπεδο ρεκόρ των 73.798 δολαρίων στα μέσα Μαρτίου.

Διαβάστε ακόμη:

Citi: Bλέπει αναβάθμιση του outlook για την Ελλάδα από Fitch – Ποντάρει στα ομόλογα

Eurostat: Έπεσε στο 2,3% ο πληθωρισμός τον Μάιο στην Ελλάδα – Στο 2,6% στην Ευρωζώνη

Ελλάκτωρ: Γενναία επιστροφή κεφαλαίου, ανταμοιβή «πιστών» στελεχών και εξωδικαστικός συμβιβασμός με Καλλιτσάντση

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ