Πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Airbnb, καθώς τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία για για τις κρατήσεις της περιόδου Απριλίου-Ιουνίου ήταν δεν πέρασαν το πήχη των προσδοκιών αναλυτών και επενδυτών. Οι μετοχές της υποχώρησαν περίπου 8% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία βραχυχρόνιας μίσθωσης κατοικιών με έδρα το Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι κρατήσεις και οι εμπειρίες κατά το δεύτερο τρίμηνο παρουσίασαν αύξηση 25% στα 103,7 εκατομμύρια, χαμηλότερα από τα 106 εκατομμύρια που ανέμεναν οι αναλυτές. Η εταιρεία αναμένει παρόμοια ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο, αλλά ο ρυθμός αυτός πέφτει κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Οι πωλήσεις του δεύτερου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 58% σε σχέση με το προηγούμενο έτος στα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αν και η Airbnb έχει ανακοινώσει «έκρηξη» δραστηριοτήτων λόγω της αυξημένης καταναλωτικής ζήτησης, οι επενδυτές φαίνεται να τιμωρούν την εταιρεία, όπως σημειώνει το Bloomberg, με αποτέλεσμα η μετοχή της να έχει υποχωρήσει κατά 30% περίπου φέτος. Η εταιρεία ανακοίνωσε για πρώτη φορά στην ιστορία της ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 2 δισ. δολαρίων.

Η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση στην πλατφόρμα ήταν 163,74 δολάρια, χαμηλότερη από το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά εξακολουθεί να είναι 40% πάνω από τα προ-πανδημίας επίπεδα, ανέφερε η εταιρεία.

Συνολικά, η ακαθάριστη αξία κράτησης (το συνολικό άθροισμα όλων των διανυκτερεύσεων και των εμπειριών για τα οποία έγινε κράτηση) ήταν 17 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές περίμεναν περίπου 17,1 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα καθαρά έσοδα ήταν 379 εκατ. δολάρια, έναντι ζημιών 68 εκατ. δολαρίων την ίδια περίοδο πέρυσι.

«Δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στην οικονομία, αλλά γνωρίζουμε ότι η Airbnb είναι ανθεκτική σε σχεδόν κάθε είδους οικονομικό σοκ», δήλωσε ο Dave Stephenson, οικονομικός διευθυντής της Airbnb, σε τηλεδιάσκεψη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. «Θα συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε. Αυξάνουμε τον αριθμό των εργαζομένων, αλλά αυτό μπορέσει να στηρίξει την εταιρεία μακροπρόθεσμα. Θα παραμείνουμε πολύ συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι στις επενδύσεις μας», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα:

Οι κινήσεις του Βασίλη Ψάλτη στη «σκακιέρα» της επόμενης ημέρας για την Alpha Bank

Επικίνδυνοι κλυδωνισμοί στις σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας με φόντο την επίσκεψη Πελόζι

Aqua Carpatica – Pepsico: Το παρασκήνιο του deal και τα σχέδια του Γιάννη Βάλβη (pics)