Σχέδια για να «αναστήσει» την bad bank επεξεργάζεται η Credit Suisse Group, καθώς προσπαθεί να ανακάμψει από ζημίες και σκάνδαλα, ανέφεραν οι Financial Times, επικαλούμενοι άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Σύμφωνα με τις προτάσεις, η επενδυτική τράπεζα θα μπορούσε να χωριστεί σε τρία μέρη, τα οποία θα περιλαμβάνουν τη συμβουλευτική δραστηριότητα του ομίλου, μια «bad bank» για τη διατήρηση περιουσιακών στοιχείων υψηλού κινδύνου και την υπόλοιπη επιχείρηση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέρος του οποίοy αναδημοσιεύει το Bloomberg.

H ελβετική τράπεζα βρίσκεται εν μέσω ευρύτερης στρατηγικής αναθεώρησης μετά από μια σειρά απωλειών υπό τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Τόμας Γκότσταϊν. Αυτή η αναθεώρηση πρόκειται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα σε μια αναδιάρθρωση που πιθανότατα θα οδηγήσει σε περαιτέρω περικοπές στην επενδυτική τράπεζα και στην κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας.

«Όπως έχουμε ήδη πει θα ενημερώσουμε για την πρόοδο σχετικά με την ολοκληρωμένη αναθεώρηση στρατηγικής μας όταν ανακοινώσουμε τα κέρδη μας για το τρίτο τρίμηνο», ανέφερε η Credit Suisse σε ανακοίνωσή της. «Θα ήταν πρόωρο να σχολιάσουμε τυχόν πιθανά αποτελέσματα πιο πριν».

Διαβάστε ακόμα:

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Καμία ανοχή στο κρεσέντο της τουρκικής ρητορικής

Σε νέο ιδιοκτήτη η οικία-μουσείο του ζωγράφου Σπύρου Βασιλείου (pics)

Νέο «χτύπημα» στη γραφειοκρατία: Έναρξη ατομικής επιχείρησης από την οθόνη του υπολογιστή σας