Η κινεζική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Shimao Group Holdings Ltd. ανακοίνωσε ότι δεν πλήρωσε ένα ομόλογο ύψους 1 δισ. δολαρίων που έληξε σήμερα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η εταιρεία κατασκευής πολυτελών κτηρίων δήλωσε σε χρηματιστηριακή κατάθεση στο Χονγκ Κονγκ ότι δεν έχει επίσης πραγματοποιήσει πληρωμές που αφορούν ορισμένα άλλα υπεράκτια χρέη και βρίσκεται σε συζητήσεις με τους πιστωτές της, ενώ προσπαθεί να επιτύχει «φιλικές λύσεις». Εάν η Shimao δεν τα καταφέρει, «οι πιστωτές μπορεί να έχουν το δικαίωμα να απαιτήσουν επιτάχυνση της αποπληρωμής» και να λάβουν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η ανησυχία γύρω από την οικονομική κατάσταση της εταιρείας έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες, ο κλάδος  αντιμετωπίζει προβλήματα στην Κίνα, με συνέπεια πολλές εταιρείες να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Η Shimao, η 14η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία της χώρας με βάση τις πωλήσεις του 2021, και η οποία κατασκευάζει επίσης εμπορικά ακίνητα, απέτυχε τον περασμένο μήνα να αποπληρώσει ένα ιδιωτικό γραμμάτιο, μια καθυστέρηση που ενέτεινε τις ανησυχίες.

Η Shimao δήλωσε ότι δεν έχει λάβει καμία ειδοποίηση για επιτάχυνση της αποπληρωμής από τους πιστωτές της, αλλά έχει λάβει γραπτή υποστήριξη από την πλειοψηφία των δανειστών του μακροπρόθεσμου δανείου της σε δύο νομίσματα. Οι δανειστές εξέφρασαν επίσης ότι δεν σκοπεύουν να προβούν σε οποιαδήποτε εκτελεστική ενέργεια σε αυτό το στάδιο σχετικά με τη χρηματοδότηση, σύμφωνα με την κατάθεση.

Διαβάστε ακόμα:

Το «καυτό» ημερολόγιο του Ιουλίου για την ελληνική κυβέρνηση

e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Όλες οι πληρωμές για επιδόματα μέχρι τις 8 Ιουλίου

Pacha Group: Από την Ιμπιζα στη Μύκονο με τρία projects (pic)