Το Κατάρ συμφώνησε να προμηθεύσει τη Γερμανία με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης συμφωνίας που θα βοηθήσει ως έναν βαθμό την ευρωπαϊκή χώρα να αντικαταστήσει τις ροές από τη Ρωσία.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η κρατική Qatar Energy και η ConocoPhillips έχουν υπογράψει συμφωνίες που προβέπουν ότι το Εμιράτο θα στέλνει έως και 2 εκατομμύρια τόνους υγροποιημένου LNG ετησίως στη Γερμανία από το 2026. Οι συμφωνίες θα διαρκέσουν τουλάχιστον 15 χρόνια, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ, Σαάντ αλ-Κααμπι σε δημοσιογράφους στη Ντόχα μαζί με τον Ράιαν Λανς, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ConocoPhillips.

Η Γερμανία είναι ένα από τα ευρωπαϊκά κράτη που έχουν δεχθεί ιδιαίτερα ισχυρό πλήγμα μετά τη μείωση των ροών φυσικού αερίου από τη Μόσχα. Το γερμανικό κράτος που έπαιρνε περισσότερο από το μισό του φυσικού αερίου του μέσω αγωγών από τη Ρωσία, έχει νοικιάσει αρκετούς πλωτούς τερματικούς σταθμούς LNG στους οποίους θα βασίζεται στο μέλλον. Το κλείσιμο μιας συμφωνίας τώρα σηματοδοτεί την περαιτέρω διαφοροποίηση των πηγών LNG για τη Γερμανία προκειμένου να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες.

Διαβάστε ακόμη

Διψήφιο «άλμα» στις τιμές του real estate – Ποια διαμερίσματα έχουν τη μεγαλύτερη αύξηση

Ο Μητσοτάκης στο Λονδίνο και ο «σοφός γέρων», η Motor Oil παίρνει ΑΠΕ, η HIG τον Βεϊνόγλου και… ο Σπύρος τη Λίνα!

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ρεκόρ επιδότησης 900.000 και καλές τιμές μέχρι 30 Νοεμβρίου