Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Spotify Technology SA, Ντάνιελ Εκ ζήτησε συγγνώμη από το προσωπικό για τον αντίκτυπο που είχε πάνω τους η διαμάχη σχετικά με το podcast του Τζο Ρόγκαν, ωστόσο δήλωσε ότι δεν συμφωνούσε με τις εκκλήσεις για την απομάκρυνσή του από την υπηρεσία.

«Δεν υπάρχουν λόγια που να μπορώ να πω για να μεταφέρω επαρκώς πόσο βαθιά λυπάμαι για τον τρόπο με τον οποίο η διαμάχη «The Joe Rogan Experience» συνεχίζει να επηρεάζει τον καθένα από εσάς», ανέφερε ο Εκ σε μια επιστολή προς το προσωπικό, την οποία είδε το Bloomberg News και επαληθεύτηκε από εκπρόσωπο του Spotify.

Υπενθυμίζεται ότι η δημοφιλής πλατφόρμα αφαίρεσε περίπου 70 επεισόδια του podcast του Ρόγκαν το Σαββατοκύριακο, αφού η μουσικός Ίντια Άρι δημοσίευσε ένα βίντεο του Ρόγκαν χρησιμοποιώντας επανειλημμένως τη λέξη «Νέγρος» στην εκπομπή του. Τα επεισόδια περιελάμβαναν μια συνέντευξη του 2015 με τον ακροδεξιό σχολιαστή Τσακ Τζόνσον, στην οποία ο Τζόνσον είπε στον Ρόγκαν ότι οι μαύροι είχαν μια γενετική «κλίση στη βία».

«Όχι μόνο μερικά από τα σχόλια του Τζο Ρόγκαν είναι απίστευτα προσβλητικά, αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες αυτής της εταιρείας», σημείωσε ο Εκ.

Αλλά πρόσθεσε: «Θέλω να κάνω ένα σημείο πολύ σαφές, δεν πιστεύω ότι η φίμωση του Τζο είναι η απάντηση». «Αν και καταδικάζω σθεναρά όσα είπε ο Τζο και συμφωνώ με την απόφασή του να αφαιρέσει προηγούμενα επεισόδια από την πλατφόρμα μας, συνειδητοποιώ ότι κάποιοι θα θέλουν περισσότερα», είπε ο Εκ στην επιστολή τους προς το προσωπικό του Spotify.

O Εκ ανακοίνωσε ότι το Spotify θα επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια για την αδειοδότηση, την ανάπτυξη και την προώθηση μουσικού και ηχητικού περιεχομένου από ομάδες που βρίσκονται ιστορικά στο περιθώριο.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΒ Βασιλόπουλος: Η επόμενη μέρα μετά την αποχώρηση του Βασίλη Σταύρου

Κώστας Καραμανλής: «Υπέρ των πολιτών η νέα σύμβαση για την Αττική Oδό»

Τι φέρνει το τέλος του φθηνού χρήματος: Θα εκτροχιάσουν τα χρηματιστήρια με τα επιτόκια οι κεντρικοί τραπεζίτες;