Σε μαζικές ρευστοποιήσεις μετοχών πρόκειται να προχωρήσει ο πρόεδρος και CEO της Dell Technologies, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται τις εκθέσεις που είναι υποχρεωμένος να υποβάλει στις αρμόδιες εποπτικές αρχές των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο Μάικλ Ντελ σκοπεύει να πουλήσει 10 εκατ. μετοχές αξίας 1,3 δισ. δολαρίων. Ωστόσο, το πακέτο αυτό θα έρθει να προστεθεί στις μετοχές αξίας 1,6 δισ. δολαρίων που ρευστοποίησε νωρίτερα φέτος το ίδρυμα Michael & Susan Dell, ανεβάζοντας έτσι στα 2,9 δισ. δολάρια τα χρήματα που έχει αποκομίσει μέχρι τώρα φέτος ο Αμερικανός μεγιστάνας από τη διάθεση μετοχών του.

Με τον τρόπο αυτό ο Μάικλ Ντελ θα «πιάσει» νέο ρεκόρ ρευστοποιήσεων, καταρρίπτοντας αυτό του 1999, όταν ο Αμερικανός μεγιστάνας είχε πουλήσει μετοχές της τεχνολογικής εταιρείας αξίας 1,7 δισ. δολαρίων, λίγο πριν «σπάσει» η φούσκα των ιντερνετικών μετοχών.

Πάντως, παρά τις πωλήσεις αυτές, ο 59χρονος Μάικλ Ντελ ιδρυτής και πρόεδρος του τεχνολογικού κολοσσού της Dell Technologies θα παραμείνει μακράν ο βασικός μέτοχος της εταιρείας. Οι μετοχές αυτές, άλλωστε, αποτελούν τον πυρήνα της τεράστιας περιουσίας του που υπολογίζεται ότι φτάνει τα 108 δισ. δολάρια, αποτελώντας έτσι τον 12ο πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Ο Ντελ δημιούργησε την ομώνυμη εταιρεία το 1984, ενώ ήταν ακόμη φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Τέξας. Είναι δε, από τους τεχνολογικούς ομίλους που έχει ωφεληθεί σημαντικά από το νέο ρεύμα της τεχνητής νοημοσύνης λόγω της ισχυρής ζήτησης για μικροτσίπ του κλάδου του ΑΙ.

Για το λόγο αυτό αναλυτές της Wall Street εξακολουθούν να βλέπουν αναπτυξιακές δυνατότητες στην εταιρεία, αλλά και την μετοχή της, κάτι που προφανώς θα αυξήσει περαιτέρω και την προσωπική περιουσία του Ντελ. Ήδη μέσα στους τελευταίους δώδεκα μήνες η αξία της μετοχής της Dell έχει υπερτριπλασιαστεί!

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Οι εσπευσμένες συμμαχίες, ο εκνευρισμός του Ελιζέ και οι φόβοι της αγοράς για την επόμενη μέρα (tweets + pics)

Τα νέα γραφεία της ΕΥ στο Μαρούσι – Συμφωνία με Noval Property και Brook Lane Capital (pics + vid)

Αβοκάντο: Η παγκόσμια μανία και η έλλειψή τους από την αγορά

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ