Στο διάστημα «διακτινίζεται» η μεγαλύτερη κατασκευάστρια των iPhones. Συγκεκριμένα, η κινεζική Foxconn προχώρησε στην εκτόξευση των δύο πρώτων της δορυφόρων χαμηλής τροχιάς, που αποτελεί κλειδί για την προσπάθεια της μεγάλης εταιρείας ηλεκτρονικών της Ταϊβάν να επεκταθεί και σε νέους κλάδους.

Το τελευταίο έχει μεγάλη σημασία, εξηγεί το Bloomberg, καθώς ορισμένοι από τους βασικούς βραχίονες της εταιρείας όπως τα smartphones και τα laptops έχουν αρχίσει να… τρικλίζουν. Οπότε η Foxconn θέλει να αποδείξει ότι διαθέτει και τη διαστημική τεχνολογία για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για τηλεπικοινωνίες με τη χρήση εργαλείων του διαστήματος.

«Χρειαζόταν να βρούμε κάτι ώστε η εταιρεία να συνεχίσει να αναπτύσσεται για τα επόμενα 10, 15 χρόνια» σχολίασε σε συνέντευξη του στο Bloomberg, ο πρόεδρος της Foxconn Γιουνγκ Λιου, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία από τον ιδρυτή της εταιρείας, Τερι Γου, το 2019.

Έκτοτε ψηλά στις προτεραιότητες του ήταν η διεύρυνση των δραστηριοτήτων του κινεζικού ομίλου σε νέους τομείς, από τα ηλεκτρικά οχήματα και την ρομποτική, έως την ψηφιακή υγεία, την τεχνητή νοημοσύνη και τους δορυφόρους τηλεπικοινωνιών.

Τα έσοδα της Foxconn που θεωρείται ο τρίτος μεγαλύτερος ιδιωτικός εργοδότης παγκοσμίως μετά την Walmart και την Amazon, αναμένεται να υποχωρήσουν φέτος κατά περίπου 6% φέτος στα 192 δισ. δολάρια.

Οι δύο πρωτότυποι δορυφόροι χαμηλής τροχιάς (LEO) εκτοξεύτηκαν με πύραυλο της Space X από τη βάση της στη Νότια Καλιφόρνια.

Η ίδια η εταιρεία του Ελον Μασκ, η Space Exploration Technologies Corp. έχει κατασκευάσει ή εκτοξεύσει πάνω από 5.000 δορυφόρους τύπου LEO για το δίκτυο της, το Starlink.

Διαβάστε ακόμη

Τα νέα επιχειρηματικά ονόματα που επενδύουν στον ελληνικό τουρισμό

Αυτές είναι οι καλύτερες χώρες του κόσμου για τις fintech – Η θέση της Ελλάδας (πίνακες)

Κουφετοποιία Χατζηγιαννάκη: Μια γλυκιά ιστορία που κρατάει πάνω από 70 χρόνια

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ