Μήνυμα προς τους εργαζόμενους της Credit Suisse έστειλε σήμερα ο CEO της ελβετικής τράπεζας Ούρλιχ Κόρνερ, προτρέποντάς τους να επικεντρωθούν στα γεγονότα. Επιπλέον, δεσμεύτηκε να προχωρήσει γρήγορα σε ένα σχέδιο εξορθολογισμού των δραστηριοτήτων του ομίλου.

Σε υπόμνημα προς το προσωπικό, ο Κόρνερ, ο οποίος έχει δεχθεί έντονη κριτική λόγω των χειρισμών του, ανέφερε ότι η τράπεζα θα συνεχίσει να δίνει έμφαση στον μετασχηματισμό της Credit Suisse από θέση ισχύος, αναφέροντας τον βελτιωμένο δείκτη κάλυψης ρευστότητας και τις πρόσφατες αυξήσεις κεφαλαίου. Ωστόσο, εκπρόσωπος της τράπεζας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει τα παραπάνω στο πρακτορείο Bloomberg.

«Η αποτελεσματική επικοινωνία είναι το κλειδί για να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη κατανοούν τα δυνατά σημεία της τράπεζας, την στρατηγική μας και την επιταχυνόμενη πρόοδο που σημειώνουμε για τη δημιουργία της νέας Credit Suisse», είπε ο Κόρνερ.

Το υπόμνημα εστάλη αφότου η Credit Suisse κατέληξε σε συμφωνία με την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας για να δανειστεί πάνω περισσότερα 50 δισ. φράγκα (54 δισ. δολάρια).. Τα πρόσθετα βήματα για τη στήριξην των οικονομικών της ήρθαν μετά την πτώση των μετοχών της έως και 31% την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο της Ζυρίχης και την πτώση των ομολόγων της σε επίπεδα που σηματοδοτούν βαθιά οικονομική δυσπραγία.

Οι ανησυχίες για τα οικονομικά Credit Suisse «μάτωσαν» τις παγκόσμιες αγορές, χτύπησαν «καμπανάκι» για τις ρυθμιστικές αρχές σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ και ώθησαν ορισμένες εταιρείες να αναθεωρήσουν την έκθεσή τους στην τράπεζα.

Ο Κόρνερ είπε ότι ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για ολόκληρο τον τραπεζικό τομέα μετά την κατάρρευση δύο αμερικανικών τραπεζών, προσθέτοντας ότι η καθυστέρηση της ετήσιας έκθεσης της Credit Suisse «οδήγησε επίσης σε περαιτέρω προσοχή στην Credit Suisse».

«Σε στιγμές όπως αυτή, είναι σημαντικό να εστιάσουμε στα γεγονότα και να ενισχύσουμε τα δυνατά σημεία της τράπεζας», είπε.

Διαβάστε ακόμη

Ο πανίσχυρος Σαουδάραβας που θα μπορούσε να «σώσει» την Credit Suisse

Το θρίλερ με την Credit Suisse, οι… φθινοπωρινές εκλογές, οι «αμάν τι πάθαμε» και o «έτοιμος πρωθυπουργός»

Prodea Investments ΑΕΕΑΠ: Θέλει να αυξήσει άμεσα τη διασπορά στο 15%, ευρύτερος στόχος το 25%