Μια πρώην οικονόμο που ισχυρίζεται ότι υφίστατο φυλετικές διακρίσεις από το προσωπικό του και αναγκάστηκε να εργάζεται πολλές ώρες σε ανθυγιεινές συνθήκες χωρίς διαλείμματα μήνυσε ο Τζεφ Μπέζος.

Η Μερσέντες Γουέντα, η οποία εντάχθηκε στο προσωπικό του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της Amazon.com Inc. τον Σεπτέμβριο του 2019, μερικές φορές εργαζόταν 10 έως 14 ώρες την ημέρα και επέβλεπε μια ομάδα πέντε έως έξι οικονόμων, σύμφωνα με την καταγγελία της που κατατέθηκε την Τρίτη στο δικαστήριο του Σιάτλ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το προσωπικό δεν είχε καθορισμένο χώρο διαλειμμάτων ή χώρο ανάπαυσης και δεν είχε εύκολα προσβάσιμη τουαλέτα. Το προσωπικό της καθαριότητας προσπαθούσε να φάει στο δωμάτιο με τα πλυντήρια και του απαγορεύτηκε να χρησιμοποιήσει μια τουαλέτα στο κοντινό δωμάτιο ασφαλείας, αναγκάζοντάς τους να σκαρφαλώσουν από ένα παράθυρο για να έχουν πρόσβαση σε ένα μπάνιο, σύμφωνα με την καταγγελία.

«Έχουμε ερευνήσει αυτούς τους ισχυρισμούς, δεν έχουν καμία υπόσταση και θα ταχθούμε εναντίον τους», δήλωσε ο Χάρι Κορέλ, δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Μπέζος και άλλους κατηγορούμενους, σε δήλωση που εστάλη μέσω email.

Ένας από τους διαχειριστές του νοικοκυριού του Μπέζος «έγινε επιθετικός και καταχρηστικός» με τη Γουέντα και αντιμετώπισε αυτήν και άλλους Ισπανόφωνους υπαλλήλους διαφορετικά από τους φύλακες και το προσωπικό, ισχυρίστηκε. Τελικά απολύθηκε μετά από σχεδόν τρία χρόνια απασχόλησης, σύμφωνα με την καταγγελία.

«Η εργατική νομοθεσία λέει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αμείβονται για την εργασία που επιτελούν και πρέπει να μπορούν να εκτελούν αυτήν την εργασία σε έναν ασφαλή χώρο εργασίας με βασικές συνθήκες υγιεινής», δήλωσε ο Πάτρικ ΜακΓκούιγκαν, δικηγόρος που εκπροσωπεί την Γουέντα.

 

Διαβάστε ακόμη:

Κρυπτονομίσματα: «Είδε» τα χαμηλά η τιμή του Bitcoin; (πίνακες)

Διορθωτικές κινήσεις για το «καλάθι του νοικοκυριού»

Κοντόπουλος (ΕΧΑΕ): Σχέδιο ανάπτυξης της αγοράς Παραγώγων – Έτσι θα ενισχύσουμε την ελληνική κεφαλαιαγορά