Διαζύγιο παίρνουν οι John και Jenny Paulson μετά από 20 χρόνια γάμου. Πρόκειται για τον πιο πρόσφατο «χωρισμό» ζεύγους δισεκατομμυριούχων.

Η αίτηση διαζυγίου καταχωρήθηκε στο Suffolk County της Νέας Υόρκης. Η New York Post η οποία πρόσφατα είχε δημοσιεύσει ρεπορτάζ για το διαζύγιο ανέφερε πως δεν υπήρχε προγαμιαίο σύμφωνο. 

«Ο John τρέφει απόλυτο σεβασμό προς τη Jenny και θα συνεχίσει να υποστηρίζει την οικογένειά του», ανέφερε ο δικηγόρος του Paulson, William D Zabel. 

Ο 65χρονος επενδυτής έχει περιουσία $4,8 δισ σύμφωνα με το δείκτη Bloomberg Billionaires Index κυρίως λόγω των επιτυχημένων επενδύσεών του στην αγορά ακινήτων πριν την κρίση του 2008. Έχει επίσης και $1,9 δισ στο Paulson Family Foundation, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του 2019.

Η 50χρονη Jenny Paulson συνάντησε τον μετέπειτα σύζυγό της αρκετά χρόνια πριν την επιτυχία του δεύτερου στην αγορά ακινήτων. Την είχε, αρχικά, προσλάβει ως γραμματέα όταν αυτή είχε πρόσφατα μεταναστεύσει από τη Ρουμανία. Στα μέσα της 4ης δεκαετίας της ζωής του, ο Paulson αποφάσισε να την παντρευτεί, εμπνευσμένος από την «χαρούμενη προσωπικότητά της» σύμφωνα με το βιβλίο «Τhe Greatest Trade Ever» του Gregory Zuckerman.

«Η Jenny δεν έπινε, δεν κάπνιζε και δεν ξενυχτούσε. Αποτελούσε μια πνοή φρεσκάδας για μένα», ανέφερε ο Paulson στο βιβλίο του Zuckerman. Ο ίδιος την «πολιορκούσε» για περίπου ένα χρόνο αλλά αυτή αρνιόταν, θέλοντας πρώτα να την απολύσει και να της βρει δουλειά αλλού έτσι ώστε να αποφύγει τα σχόλια. Τελικά δέχτηκε να βγει ραντεβού μαζί του και μετά από περίπου 200 δείπνα, ο Paulson της πρότεινε να τον παντρευτεί.

Ο Paulson και οι επενδυτές του ήταν μεγάλοι κερδισμένοι της κρίσης του 2008, όταν κέρδισαν περίπου $20 δισ. Μετά από την αρχική μεγάλη επιτυχία, βίωσε αρκετά δυσκολότερα χρόνια. Μετέτρεψε το hedge fund του σε οικογενειακή επιχείρηση πέρσι όταν η αξία των περιουσιακών του στοιχείων μειώθηκε υπό των $9 δισ το 2019 από το ρεκόρ των $38 δισ το 2011. 

Η οικογένεια Paulson διαχειρίζεται αρκετά ακίνητα, συμπεριλαμβανόμενου ενός ράντσου στο Αspen που κάποτε ανήκε σε Σαουδάραβα πρίγκιπα, αλλά και ακίνητο στα Hamptons αξίας $41 εκατ το 2008. Ο Paulson έχει επενδύσεις στο Puerto Rico, ώντας μεγαλομέτοχος των Condado Vanderbilt Hotel, La Concha Renaissance Resort και St. Regis Bahia Beach Resort.

Αν και το διαζύγιό τους μπορεί να αποτελέσει και «πονοκέφαλο» λόγω της πλειάδας των περιουσιακών στοιχείων, είναι πολύ μικρότερο από τα πρόσφατα διαζύγια των Melinda French Gates και Bill Gates και Mackenzie Scott και Jeff Bezos.

Διαβάστε ακόμα:

Σκάνδαλο Theranos: 600 σελίδες «φωτιά» – Πόσα εκατ. κατάφερε να πάρει η Χολμς από μεγιστάνες αφού τους φλέρταρε

Κρυπτονομίσματα: Παράνομες οι συναλλαγές στην Κίνα – «Βουτιά» στο Bitcoin

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για την απόκτησή του