Διεθνή

Είναι επίσημο: Βγήκε το διαζύγιο του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς – Τέλος σε 27 χρόνια γάμου

  • newsroom


Η καινούργια τους σχέση αφορά το φιλανθρωπικό ίδρυμα Bill & Melinda Gates, το οποίο και έχει ήδη εκδόσει ανακοίνωση για option παραίτησης της Μελίντα Φρεντς Γκέιτς εάν η συνεργασία τους δεν εξελιχθεί ομαλά

Τρεις μήνες αφότου ο Μπιλ και η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς ανακοίνωσαν πως βάζουν τέλος στη μέχρι τώρα κοινή τους πορεία και μετά από 27 χρόνια έγγαμου βίου, βγήκε η απόφαση για το πολύκροτο διαζύγιό τους. Καθένας μπορεί τώρα και επισήμως να τραβήξει ξεχωριστούς δρόμους.

Σύμφωνα μάλιστα, με πληροφορίες που επικαλείται το CNBC, κανένας από τους δύο πρώην συζύγους δεν επιθυμεί να προχωρήσει σε αλλαγή ονόματος. Ενώ όμως, και οι δυο τους συμφώνησαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται από κοινού για τη φιλανθρωπία, είναι πιθανό η συνεργασία τους να τελειώσει μαζί με τον γάμο. Τον περασμένο μήνα, το φιλανθρωπικό ίδρυμα Bill & Melinda Gates, όπου και οι δύο διαχειρίζονται, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς είναι διατεθειμένη να παραιτηθεί εάν μετά από μερικά χρόνια, οι δυο τους καταλήξουν στο συμπέρασμα πως η καινούργια τους σχέση δεν τους αφήνει τα περιθώρια για μια ομαλή συνεργασία. Κανείς, επομένως, δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά την τροπή που θα λάβουν τα πράγματα στο μέλλον και πώς θα είναι στο εξής η σχέση ανάμεσα στους δύο επιφανείς επιχειρηματίες.

Ο γίγαντας Microsoft και η γνωριμία του ζευγαριού

Το 1975, ο Μπιλ Γκέιτς ίδρυσε την εταιρεία λογισμικού Microsoft από κοινού με τον Πολ Άλεν, διατελώντας μάλιστα, διευθύνων σύμβουλος. Η Μελίντα Γκέιτς εργάστηκε στην εταιρεία από το 1987 έως το 1996. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1987 και παντρεύτηκαν το 1994 ενώ μόλις λίγα χρόνια αργότερα, το 2000, ίδρυσαν από το κοινού το φιλανθρωπικό τους ίδρυμά το οποίο λειτουργεί με επιτυχία μέχρι και σήμερα.

Το 2019, όμως, η Microsoft έλαβε μια αναφορά ότι ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας το 2000 είχε προσπαθήσει να συνάψει ερωτική σχέση με υπάλληλό του. Για το λόγο αυτό, ειδική επιτροπή διεξήγαγε σχετική έρευνα. Ο Γκέιτς αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft στις αρχές του 2020, αλλά εκπρόσωπός του ξεκαθάρισε στους New York Times ότι η απόφασή του να παραιτηθεί δεν σχετίζεται με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σήμερα, ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία που αγγίζει τα 152 δισ. δολάρια. Η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς, από την άλλη, ξεκίνησε πρόσφατα να δραστηριοποιείται στη φιλανθρωπία που σχετίζεται με την ισότητα των φύλων, μαζί με τη Μακένζι Σκοτ, την πρώην σύζυγο του ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Διαβάστε ακόμη:

Οι Έλληνες «σύμμαχοι» της Lockheed στη… ναυμαχία για τις φρεγάτες

Ζωή στη φάρμα (με τα κρυπτονομίσματα): Πώς ένας 19χρονος βγάζει $54.000 τον χρόνο