«Ισχυρές αναταράξεις» στην τιμή του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων προκαλεί η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, που κήρυξε παράνομες όλες τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα.

Όλα τα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των Bitcoin και Tether δεν είναι παραστατικό χρήμα (fiat) και δεν μπορούν να κυκλοφορούν στην αγορά, γράφει στην ιστοσελίδα της η κεντρική τράπεζα.

Παράλληλα σε κοινή ανακοίνωσή τους δέκα κρατικοί οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένης της κεντρικής τράπεζας, της αρχής εποπτείας του τραπεζικού τομέα και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, υπογραμμίζουν ότι συνεργάζονται για να διατηρήσουν «υψηλότατη πίεση» στις κερδοσκοπικές συναλλαγές κρυπτονομισμάτων στις αγορές.

Η ιδιαίτερα σκληρή αυτή οδηγία πυροδότησε άμεση πτώση του Bitcoin κατά 5,5% και έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία οι διεθνείς αγορές εκφράζουν έντονες ανησυχίες για φούσκα στην κινεζική αγορά ακινήτων και πιστωτική κρίση, με αφορμή τις περιπέτειες της Evergrande.

H Vijay Ayyar, επικεφαλής της περιοχής Ασίας – Ειρηνικού στην πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων Luno, σχολίασε ότι η κινεζική κυβέρνηση έχει και στο παρελθόν προβεί σε παρόμοιες δηλώσεις. Ωστόσο η νέα αυτή παρέμβαση έρχεται σε μία περίοδο νευρικότητας στην αγορά και θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν μαζικό sell off.

Από την πλευρά του ο Άντονι Τρέντσεφ, συνυδριτής της Nexo είπε στο Bloomberg: «Οι επενδυτές θα πρέπει να περιμένουν έντονες αναταράξεις, καθώς η Κίνα προσπαθεί να κόψει τα φτερά του Bitcoin». Εκτίμησε δε ότι η πρόσφατη ανάκαμψη του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος κοντά στα 40.000 δολάρια έχει μάλλον κλείσει τον κύκλο της.

Διαβάστε ακόμα

ΔΕΗ: Ισχυρές πιέσεις για τη μετοχή – Η αγορά σταθμίζει τα δεδομένα της ΑΜΚ (Upd)

MORE: «Κωδικός απογείωση» για τον νέο βραχίονα της Motor Oil

ΕΝΦΙΑ: Πώς μπορείτε να αυξήσετε τις δόσεις από 6 μέχρι και σε… 24