Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen προχωρά στην απόλυση εποχικών εργαζομένων στην κύρια μονάδα ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία, λόγω των μειωμένων παραγγελιών για τα ηλεκτρικά της οχήματα στην Ευρώπη.

Ο εταιρεία σχεδιάζει να απολύσει σχεδόν 300 άτομα στο εργοστάσιο του Zwickau όταν λήξουν οι συμβάσεις τους τον Οκτώβριο, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.  Η τύχη περίπου 2.000 επιπλέον εποχικών υπαλλήλων παραμένει αβέβαιη.

Η Volkswagen είναι δυσκολεύεται να πουλήσει αρκετά ηλεκτρικά αυτοκίνητα κυρίως γερμανικής κατασκευής
και να αμφισβητήσει την παγκόσμια κυριαρχία της Tesla. Ανεπαρκής οικονομική ανάπτυξη καθώς και το υψηλότερο κόστος ενέργειας, διαβίωσης και δανεισμού στην Ευρώπη έχουν  επιβάρυναν τη ζήτηση για το στόλο των EV της ID.

Η εταιρεία προσέλαβε περίπου 2.700 εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στις εγκαταστάσεις του Zwickau κοντά στα σύνορα με την Τσεχία για να ανταποκριθεί στην αναμενόμενη αυξανόμενη ζήτηση EV. Αλλά οι παραγγελίες από εταιρικούς πελάτες – οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 70% των ID που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο – έχουν μειωθεί κατακόρυφα από τότε που σταμάτησε η ομοσπονδιακή επιχορήγηση. Εκπρόσωπος της Volkswagen αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Παραμένει ασαφές το πώς θα διαμορφωθεί το τοπίο του ανταγωνισμού για τα αυτοκίνητα κινεζικής κατασκευής στην ΕΕ, μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τετάρτη  ότι ξεκινάει έρευνα για τις κινεζικές επιδοτήσεις EV.

Η Γερμανία μειώνει σταδιακά τη στήριξη και για τους ιδιώτες αγοραστές τους επόμενους μήνες, αυξάνοντας το κόστος των μοντέλων ID που είναι ήδη ακριβότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα των Stellantis και της Renault.

Το πρακτορείο DPA έκανε δημοσίευσε πρώτο την είδηση για πιθανές περικοπές θέσεων εργασίας. Η VW σχεδίαζε να παράγει τελικά έως και 330.000 οχήματα ετησίως στο Zwickau, καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα  εργοστάσια ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Ευρώπης.

Διαβάστε ακόμη

Στην κόψη του ξυραφιού η ΕΚΤ – Ποιοι παράγοντες θα καθορίσουν την απόφαση για τα επιτόκια (γραφήματα)

Τι «κρύβουν» τα οικιακά προϊόντα καθαρισμού και τα αποσμητικά χώρου

Κοινωνικό τιμολόγιο 2023: Άνοιξε η πλατφόρμα – Τι πρέπει να κάνουν οι παλαιοί δικαιούχοι

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ