Διεθνή

Αυτά τα αυτοκίνητα έχουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως (infographic)

  • newsroom


Οι καταναλωτές σε μια πυκνοκατοικημένη χώρα, προτιμούν μικρότερα αυτοκίνητα, ενώ σε χώρες με μεγάλες εκτάσεις (και θέσεις στάθμευσης) προτιμούν ημιφορτηγά. Οι κάτοικοι χωρών με ανύπαρκτους δρόμους… ανοίγουν το δρόμο προς το σπίτι τους με 4×4

Κάθε χώρα έχει διαφορετικές προτιμήσεις για τα αγαθά και τα οχήματα δεν διαφέρουν.

Αυτό το infographic, το οποίο δημιουργήθηκε από μεγάλη διεθνή εταιρία ασφαλειών αυτοκινήτου, αναδεικνύει τις μάρκες με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο, χρησιμοποιώντας τα δεδομένα πωλήσεων για το τέλος του 2019.

Δεν ξεχνάμε πως εκτός από τις ανάγκες κάθε λαού, τίθεται και το ερώτημα: Ποιος κατασκευαστής επένδυσε στη χώρα;

Αυτό μετρά αρκετά αφού οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο αγωνίζονται για να προσελκύσουν καταναλωτές σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Έτσι, έφτιαξαν εργοστάσια, μετονόμασαν μοντέλα και έφτιαξαν και συγκεκριμένα αυτοκίνητα που ταιριάζουν στα γούστα των καταναλωτών επιμέρους χωρών.

Ποιο είναι το πιο δημοφιλές όχημα σε κάθε χώρα;

Παρόλο που ο χάρτης μπορεί να διαφέρει σε όλους τους τομείς, ένα είναι σίγουρο: Η Toyota κυριαρχεί.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία ήταν επίσης η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο για πολλά χρόνια πριν ξεπεραστεί από την Tesla, είχε το όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις σε 41 από τις 104 χώρες.

Είχε επίσης το όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο το 2019, το Toyota Corolla, αν και το sedan πήρε μόνο την πρώτη θέση σε πέντε χώρες.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto