Τέλος στη ζωή της έβαλε μία γιατρός στην Αυστρία, η οποία δεχόταν απειλές από αντιεμβολιαστές και θιασώτες διάφορων θεωριών συνωμοσίας για την πανδημία του κορωνοϊού.  

Το πτώμα της γιατρού, η οποία έδινε συχνά συνεντεύξεις σε μέσα ενημέρωσης για την καταπολέμηση της Covid και την προώθηση των εμβολιασμών, εντοπίστηκε μέσα στο γραφείο της, σε πόλη της βόρειας Αυστρίας, την Παρασκευή. 

Οι εισαγγελικές αρχές, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, δίπλα από τη σορό βρήκαν ένα σημείωμα αυτοκτονίας, γεγονός το οποίο αποκλείει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. 

«Το μίσος εναντίον των ανθρώπων είναι ασυγχώρητο. Αυτό το μίσος πρέπει επιτέλους να σταματήσει» δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Αυστρίας, Γιοχάνες Ράουχ. 

Η Αυστρία τον Ιούνιο αναγκάστηκε να αποσύρει το σχέδιο για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους ενήλικες, εκτιμώντας ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να αυξήσει τα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα, τα οποία ανέρχονται κάτω του 75% (ένα από τα χαμηλότερα στη δυτική Ευρώπη). 

Είχαν προηγηθεί μαζικές πορείες διαμαρτυρίας και διαδηλώσεις από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι αντιδρούσαν στα προωθούμενα μέτρα υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. 

Διαβάστε ακόμη:

Από εφοπλιστής, επικεφαλής σε κέντρο αποτοξίνωσης στην Αντίγκουα (pics + vid) 

Πάνος Δάβαρης: Βγαίνει στο σφυρί η βίλα του στη Μύκονο (pics) 

Η απίθανη ιστορία του Δανού που κέρδισε 120 εκατ. ευρώ στο Eurojackpot