Διεθνή

Air France-KLM: Αγοράζει 100 αεροσκάφη A320neo από την Airbus

  • newsroom


Σημαντικό πλήγμα για την Boeing, η οποία εξόπλιζε μέχρι σήμερα την KLM και την Transavia με αεροσκάφη αυτού του τύπου

Στην αγορά 100 νέων αεροσκαφών τύπου A320neo από την Airbus προχωρά ο όμιλος Air France-KLM, με σκοπό να ενισχύσει τους στόλους της KLM και της Transavia, γεγονός που συνιστά σημαντικό πλήγμα για την Boeing, η οποία εξόπλιζε μέχρι σήμερα τις εταιρείες αυτές με αεροσκάφη αυτού του τύπου.

Ο όμιλος διατηρεί το δικαίωμα να αποκτήσει άλλα 60 τέτοια αεροσκάφη καθώς και τέσσερα A350F Cargo μεγάλων αποστάσεων. Ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας Ζαν-Μπατίστ Τζεμπαρί χαιρέτισε την παραγγελία αυτή, σχολιάζοντας ότι είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του γαλλοολλανδικού ομίλου.

Για την Air France-KLM, η απόφαση αυτής της αγοράς, που θεωρητικά ξεπερνά τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε τιμές καταλόγου –οι οποίες δεν εφαρμόζονται ποτέ– αντικατοπτρίζει «τη φιλοδοξία του ομίλου να βελτιώσει την οικονομική και περιβαλλοντική επίδοσή του χρησιμοποιώντας αεροσκάφη της τελευταίας γενιάς».

Μέχρι τώρα, η Air France χρησιμοποιούσε μόνο αεροσκάφη Α320 και Α220 ενώ η ολλανδική KLM και τη Transavia, η θυγατρική «χαμηλού κόστους» του ομίλου χρησιμοποιούσε Boeing 737NG, δηλαδή της προηγούμενης γενιάς των 737 ΜΑΧ.

Οι παραδόσεις των πρώτων αεροσκαφών αναμένεται να γίνουν κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Τα αεροσκάφη θα χρησιμοποιηθούν για πτήσεις μέσων αποστάσεων στην Ευρώπη, κυρίως από τα αεροδρόμια Σίπχολ του Άμστερνταμ και Ορλί του Παρισιού.

Διαβάστε περισσότερα

Τι «βλέπουν» τώρα οι αναλυτές για μετοχές, δολάριο, ομόλογα και αναδυόμενες αγορές μετά την «στροφή» της Fed

Το restart που μπορεί να «αλλάξει» την αγορά λευκών συσκευών

Λαγκάρντ: Ισχυρό μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα η ειδική αναφορά στις αποφάσεις της ΕΚΤ – Είναι κάτι που συμβαίνει σπανίως