Διεθνή

Alibaba: Άλμα 64% στα τριμηνιαία έσοδα – Πού οφείλεται η αύξηση

  • newsroom
alibaba


Κορωνοϊός και αγορές μέσω διαδικτύου έδωσαν ώθηση στα έσοδα της κινεζικής πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου

Οι αυξημένες αγορές μέσω διαδικτύου λόγω κορωνοϊού, οδήγησαν την Alibaba σε αύξηση εσόδων τριμήνου της τάξης του 64%.

Ωστόσο, οι ισχυρές επιδόσεις της κινεζικής πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου επισκιαστήκαν από την έντονη καταστολή των ρυθμιστικών αρχών, που είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή της ΙΡΟ των 37 δισ. δολαρίων της θυγατρικής της Ant Group, και την επιβολή προστίμου 2,8 δισ. δολαρίων για μη ανταγωνιστικές επιχειρηματικές πρακτικές.

Οι καθαρές ζημιές διαμορφώθηκαν στα 5,48 δισ. Γουάν ή 1,99 δολάρια ανά ADS, σε σχέση με τα κέρδη των 3,16 δισ. Γουάν πριν ένα χρόνο.

Ο ανταγωνισμός από τις μικρότερες επιχειρήσεις του κλάδου εντείνεται επίσης, με την Pinduoduo Inc να ξεπερνά την Alibaba και να γίνεται η μεγαλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας με βάση τους χρήστες.

Οι αμερικανικές εισηγμένες μετοχές της Alibaba έχουν σημειώσει πτώση άνω του 30% από τον Οκτώβριο που διαμορφώθηκαν σε ιστορικό υψηλό, όταν ο ιδρυτής της εταιρείας σε ομιλία του στη Σανγκάη άσκησε κριτική στις χρηματοπιστωτικές αρχές της Κίνας.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 187,4 δισ. Γουάν (29,03 δισ. Δολάρια) στο τρίμηνο, υψηλότερα από τα 180,41 δισ. Γουάν που ανέμεναν οι αναλυτές.

Διαβάστε ακόμα

Ρέγκλινγκ: Σε 30 χρόνια θα υπάρχουν τρία ισχυρά νομίσματα διεθνώς: Το δολάριο, το ευρώ και το γουάν

Περιστέρης – ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει εξαγωγέας καθαρής ενέργειας

Δείτε τι αγόρασε ο Τζεφ Μπέζος αμέσως μόλις αποχώρησε από την Amazon