Ανάρπαστο φαίνεται ότι έχει γίνει το πράσινο μπλουζάκι, με το οποίο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εμφανίζεται στα βιντεοσκοπημένα μηνύματά του από το -υπό πολιορκία- Κίεβο. Πρόκειται για ένα κοντομάνικο t-shirt, το οποίο φέρει το σήμα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως έχει, μάλιστα, εξηγήσει ο ίδιος, έχει επιλέξει να φοράει το συγκεκριμένο μπλουζάκι, προς τιμή των πεσόντων Ουκρανών στρατιωτών. 

Άθελα του, βέβαια, ο Ζελένσκι έχει δημιουργήσει μια νέα μόδα, καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο σπεύδουν να προμηθευτούν το συγκεκριμένο t-shirt. Αποτέλεσμα είναι, σύμφωνα με το αμερικανικό Newsweek, να έχει καταστεί ανάρπαστο στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες πώλησης, όπως το Amazon, το eBay και το Etsy.  

Η φήμη του εκτοξεύθηκε ιδίως μετά τις πρόσφατες ομιλίες του Ουκρανού προέδρου στο αμερικανικό Κογκρέσο, την καναδική βουλή, καθώς και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου φορώντας το πράσινο κοντομάνικο καταδίκασε τη ρωσική εισβολή και κάλεσε την παγκόσμια κοινότητα να υποστηρίξει την Ουκρανία. 

Στην πλατφόρμα πωλήσεων Etsy, η εταιρεία WanderDogSwag διαθέτει τα συγκεκριμένα μπλουζάκι, υποστηρίζοντας ότι το 50% των χρημάτων θα δοθεί για τη στήριξη του Κιέβου. Η πώληση του προϊόντος ξεκίνησε την περασμένα εβδομάδα και έχουν ήδη συγκεντρωθεί κέρδη αξίας 3.000 δολαρίων. Αυτό σημαίνει ότι τα 1.500 θα σταλούν στην Ουκρανία.  

Οι περισσότεροι αγοραστές δε, φαίνεται ότι είναι Αμερικανοί, οι οποίοι θέλουν να εκφράσουν τη στήριξή τους στην Ουκρανία. Βέβαια, τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται οι πωλήσεις σε όλο τον κόσμο. Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Πορτογαλία είναι μερικές από τις χώρες προέλευσης των πελατών.  

Διαβάστε επίσης:

Ράλι σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο – Οι δηλώσεις Πούτιν βάζουν «φωτιά» στην ενέργεια

Δάνεια, αποζημιώσεις και ενισχύσεις για επιχειρήσεις που πλήττει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο φόρος που έρχεται, το deal που ζυμώνεται, το στέλεχος που φεσώνει και ο αισθηματίας της Πληροφορικής