Τα αεροπορικά εισιτήρια ενδέχεται να γίνουν πιο ακριβά εξαιτίας των πτώσεων αεροσκαφών Boeing 737 Max. Ο κόσμος των αερομεταφορών αντιμετωπίζει δυσκολίες, καθώς η παραγωγή του Boeing 737 Max επιβραδύνεται, και αυτό ενδέχεται να έχει αντίκτυπο στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων.

Αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, όπως οι United Airlines, Delta, Southwest και Alaska εκφράζουν τις ανησυχίες τους, σχετικά με το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του αεροσκάφους της Boeing, προκαλώντας σύγχυση και αβεβαιότητα στον κλάδο. Στο συνέδριο της JP Morgan, διευθυντές των κορυφαίων αεροπορικών εταιρειών τόνισαν τις επιπτώσεις στις επιχειρηματικές τους επιδόσεις. Η επιβράδυνση της παραγωγής επιφέρει τη μείωση των πτήσεων, με αποτέλεσμα την πιθανή αύξηση των τιμών των εισιτηρίων, το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BusinessInsider, η Southwest αποκάλυψε ότι θα παραλάβει μόνο 46 από τις προηγουμένως προγραμματισμένες 79 παραλλαγές Max 8 που ήλπιζε να πάρει φέτος, μείωση 42%. Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε επίσης ότι δεν αναμένει να παραλάβει κανένα από τα Max 7 που δεν έχουν ακόμη πιστοποιηθεί φέτος και τα αφαίρεσε από το σχέδιό της για το 2024.Στο μεταξύ, η United ζήτησε από τη Boeing να σταματήσει την κατασκευή του Max 10.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Delta Airlines, Εντ Μπαστιάν, εξέφρασε επίσης αμφιβολίες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του Max 10. Η εταιρεία παρήγγειλε 30 από τα αεροπλάνα τον Ιούλιο του 2022, καθώς ήλπιζε να αναπτύξει το εγχώριο δίκτυό της. Ωστόσο, ο Μπαστιάν δήλωσε, ότι τα συγκεκριμένα αεροσκάφη πιθανώς, να είναι έτοιμα προς παράδοση, μόλις το 2027 – επτά χρόνια μετά την αρχική αναμενόμενη είσοδο του Boeing Max 10 στην αγορά. Η Alaska Airlines, η αεροπορική εταιρεία που εμπλέκεται στην έκρηξη του Max 9, δήλωσε στην εκδήλωση ότι το χρονοδιάγραμμά της είναι «ρευστό» καθώς αξιολογεί την καθυστέρηση της παραγωγής της Boeing.

Αυτές οι ενέργειες ενισχύουν την ανασφάλεια για τους μελλοντικούς στόλους των αεροπορικών εταιρειών. Οι περιορισμένες προσφορές αεροσκαφών οδηγούν σε αυξημένη ζήτηση, και μαζί με τις συνεχείς ανησυχίες, οι αεροπορικές εταιρείες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στο να διατηρήσουν χαμηλές τιμές των εισιτηρίων. Συνεπώς, οι ταξιδιώτες ίσως αντιμετωπίσουν ελαφρώς υψηλότερες τιμές αεροπορικών εισιτηρίων το καλοκαίρι λόγω των καθυστερήσεων στην παράδοση του Max.

Ο Μάικλ Ο’ Λίρι, ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanair, για παράδειγμα, προειδοποιεί ήδη για αυτή τη νέα πραγματικότητα, λέγοντας ότι οι επιβάτες θα δουν «ελαφρώς υψηλότερες τιμές αεροπορικών εισιτηρίων» αυτό το καλοκαίρι λόγω των καθυστερήσεων στην παράδοση του Max. Ο ταξιδιωτικός αναλυτής Χένρι Χάρτεβελτ, δήλωσε στο BI την Τετάρτη ότι οι αεροπορικές εταιρείες είναι πιθανό να επωφεληθούν από τη φετινή ισχυρή ζήτηση και να «περιορίσουν τον αριθμό των θέσεων που πωλούνται στα χαμηλότερα σημεία τιμών» για τα καλοκαιρινά ταξίδια αιχμής.

Οι ταξιδιώτες προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αύξηση των τιμών, μπορούν να εξετάσουν εναλλακτικές ημερομηνίες ταξιδιού ή προσφορές από αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.

Διαβάστε ακόμη 

Ντε Κος (ΕΚΤ): Η πρώτη μείωση επιτοκίων θα μπορούσε να έρθει τον Ιούνιο

Υπεγράφη η συμφωνία ΕΕ-Καΐρου – Μητσοτάκης: Ύψιστης σημασίας η σταθερότητα της Αιγύπτου (vid)

Πότε θα ανοίξουν τα τέλη κυκλοφορίας Ι.Χ με τον μήνα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ