Ένα πλάνο για τον στόλο της Boeing που δεν θα περιλαμβάνει τα 737 Max 10 ετοιμάζει η United Airlines, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σκοτ Κίρμπι, επικαλούμενος καθυστερήσεις στην παράδοση.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC, στην καλύτερη περίπτωση οι παραδόσεις των 737 Max 10 βρίσκονται πέντε χρόνια πίσω από την αρχική ημερομηνία παράδοσής τους.

Το 2021 η United έκανε παραγγελίες για 150 αεροπλάνα 737 Max 10, που είναι το μεγαλύτερο μοντέλο του 737 αλλά προς το παρόν δεν έχει λάβει πιστοποίηση από την αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA).

«Νομίζω ότι η καθήλωση των 737 Max 9 είναι πιθανώς το κερασάκι στην τούρτα», είπε ο Σκοτ Κίρμπι. «Θα φτιάξουμε ένα πλάνο που δεν θα περιλαμβάνει τα 737 Max 10».

Εξάλλου, την Τρίτη η United ανακοίνωσε ότι αναμένει πλήγμα στα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου, λόγω της καθήλωσης των Boeing 737 Max 9, μετά το ατύχημα σε αεροπλάνο της Alaska Airlines στις 5 Ιανουαρίου, όταν πάνελ της καμπίνας αποκολλήθηκε κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο CEO της Delta Air Lines, Εντ Μπάστιαν, δήλωσε στο CNBC ότι η εταιρεία του σκοπεύει να προχωρήσει στις παραγγελίες των 737 Max 10.

Διαβάστε ακόμη

BofA: Γιατί η υπεραπόδοση της Ελλάδας θα διατηρηθεί και τα επόμενα έτη – Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν (γραφήματα)

Αλλάζουν τα σταθερά μπλε τιμολόγια ρεύματος και γίνονται από 6 έως 12 μηνών διάρκειας

ΑΔΜΗΕ: Από καθαρές πηγές το 56,9% της ενέργειας που καταναλώθηκε στη χώρα το Δεκέμβριο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ