Ορόσημο για την επόμενη ημέρα της αντιπολίτευσης στο καθεστώς του Βλαντίμιρ Πούτιν ενδεχομένως να αποδειχθεί στο μέλλον το διάγγελμα της Γιούλια Ναβάλναγια, χήρας του Αλεξέι Ναβάλνι. Μιας γυναίκας η οποία έως πρόσφατα προτιμούσε να βρίσκεται στη σκιά του συζύγου της σε ό,τι αφορά στην ενεργό ανάμειξη με την πολιτική. Πλέον όμως φαίνεται πως αποφάσισε ότι, εις το όνομα του νεκρού Αλεξέι και της πνευματικής/ιδεολογικής κληρονομιάς του, η ίδια οφείλει να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σε ένα ολιγόλεπτο βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024, η Γιούλια Ναβάλναγια επαναλαμβάνει ότι ο σύζυγός της δολοφονήθηκε, πληρώνοντας με τη ζωή του το αβυσσαλέο μίσος του Πούτιν εναντίον του. Όπως τονίζει η Ναβάλναγια, ο Βλαντίμιρ Πούτιν και δεν κατάφερε να κάνει τον μεγαλύτερο πολιτικό αντίπαλό του εντός Ρωσίας να σιωπήσει, ή, έστω να λυγίσει, παρά τη διαρκή και αμείλικτη καταδίωξή του, τη φυλάκιση και τις απόπειρες δολοφονίας με δηλητήρια που, όπως εικάζεται, διενεργήθηκαν από μυστικούς πράκτορες κατ’ εντολήν Πούτιν.

«Σκοτώνοντας τον Αλεξέι, ο Πούτιν πήρε κι από μένα τη μισή ζωή μου, τη μισή καρδιά και τη μισή ψυχή μου» είναι η σπαρακτική, πλην, γεμάτη πείσμα και δύναμη δήλωση της Ναβάλναγια. Η οποία όμως ξεκαθαρίζει πως «ό,τι και μου πήρε ο Πούτιν σκοτώνοντας τον άντρα μου, εγώ έχω ακόμη το άλλο μισό του εαυτού μου. Το οποίο μού λέει ότι δεν έχω το δικαίωμα να κάνω πίσω».

Στο ίδιο βίντεο η Γιούλια Ναβάλναγια υπόσχεται πως θα συνεχίσει το έργο του Αλεξέι Ναβάλνι από εκεί όπου το άφησε εκείνος, έως την κατάκτηση του τελικού στόχου, που είναι μια «ελεύθερη Ρωσία», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ναβάλναγια. Η οποία και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ τη Δευτέρα 19/2 στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr