Διεθνή

Apple: Πρόστιμο εκατομμυρίων δολαρίων λόγω… φορτιστή

  • newsroom


Η Apple καλείται να πληρώσει 2 εκατ. δολάρια επειδή τα τελευταία iPhone δεν είχαν φορτιστή στη συσκευασία

Πρόστιμο ύψους δύο εκατομμυρίων δολαρίων καλείται να πληρώσει η Apple λόγω της απουσίας φορτιστών στα iPhone 12 έπειτα από απόφαση της ρυθμιστικής Αρχής της Βραζιλίας.

Το πρόστιμο αφορά «παραπλανητική διαφήμιση, πώληση συσκευής χωρίς φορτιστή και άδικους όρους».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του 9to5mac το Σάββατο (20/03), η αμερικανική εταιρεία δικαιολόγησε την απουσία φορτιστών ως τρόπο για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς η χρήση πρώτων υλών και το μέγεθος της συσκευασίας πρέπει να μειωθούν.

Ωστόσο, υπήρξαν επικριτές σύμφωνα με τους οποίους, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις αυτού του μέτρου είναι μικρές και η Apple το κάνει κυρίως για να εξοικονομήσει το κόστος αποστολής.

Η Αρχή προστασίας των καταναλωτών φέρεται ότι ζήτησε από την εταιρεία να περιγράψει το οικολογικό πλεονέκτημα της έλλειψης φορτιστή με περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο, δεν έλαβε απάντηση. Πάντως, από την Apple δεν έχει διευκρινιστεί αν η απουσία φορτιστή από τη συσκευασία συνεπάγεται και χαμηλότερη τιμή πώλησης.

Τέλος, η Αρχή στη Βραζιλία τονίζει ότι η Apple αναστέλλει την εγγύηση σε περίπτωση κρυφών ελαττωμάτων και δεν έχει επισκευάσει συσκευές ύστερα από προβλήματα με νερό.

Διαβάστε ακόμα

Κομισιόν: Στήριξη σε Ελλάδα και Γαλλία για αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές

Νέα επιχορήγηση 3,8 εκατ. ευρώ για αγροτικά προϊόντα

IAG: «Βουτιά» για τη μετοχή της μητρικής της British Airways – Ποιες αεροπορικές εταιρείες ακλουθούν

 

Απόρρητο Απόρρητο