Περίπου 3.000 νέους υπαλλήλους σχεδιάζει να προσλάβει για τις θεσμικές δραστηριότητες στην Ασία τα επόμενα δύο χρόνια, η Citigroup, ενισχύοντας την εστίασή της σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή, από την οποία έχει εγκαταλείψει τις δραστηριότητες καταναλωτικής τραπεζικής.

Τα προηγουμένως μη αναφερθέντα σχέδια επέκτασης του προσωπικού υπογραμμίζουν τη φιλοδοξία της Citi να καταστήσει το institutional banking και τη μονάδα διαχείρισης πλούτου, μοχλούς της ανάπτυξης, επιδιώκοντας να ενισχύσει τα έσοδά της σε μια περιοχή που έχει γίνει πεδίο μάχης για τις τράπεζες παγκοσμίως, που θέλουν να αξιοποιήσουν τις οικονομίες και τον αυξανόμενο πλούτο της, όπως αναφέρει το Reuters.

Οι θεσμικές δραστηριότητες της Citi περιλαμβάνουν την επενδυτική τραπεζική και το εταιρικό και εμπορικό banking που παρείχε χρηματοδότηση εμπορίου, διαχείριση κεφαλαίων, πληρωμές μεταξύ άλλων.

Η Citi έχει περιουσιακά στοιχεία ύψους 200 δισ. δολαρίων στην Ασία, και η τράπεζα είναι σε καλό δρόμο για να αυξήσει τα πελατειακά assets κατά 150 δισ. δολάρια μέχρι το 2025, τόνισε ένας εκπρόσωπος, παρά την παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα και των αγορών.

Η επέκταση των ασιατικών θεσμικών δραστηριοτήτων της τράπεζας έρχεται να προστεθεί στα σχέδια που ανακοινώθηκαν πέρυσι για πρόσληψη περίπου 2.300 ατόμων μέχρι το 2025, για τη μονάδα διαχείρισης περιουσίας της.

Διαβάστε ακόμα: 

Επίδομα ρεύματος: Μετά τις 14 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για τα 600 ευρώ

Υπογραφές για το καζίνο στο Ελληνικό – Προς τη Βουλή η σύμβαση

Πόσα «voucher» θα δικαιούστε για αλλαγή POS, ταμειακών και ηλεκτρονικά τιμολόγια