Διεθνή

Berkshire: Επιστροφή σε κέρδη το α’ τρίμηνο

  • newsroom


Η Berkshire ανακοίνωσε καθαρά έσοδα πρώτου τριμήνου ύψους 11,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η άνοδος των ασφαλιστικών υπηρεσιών της οδήγησε την Berkshire Hathaway σε καταγραφή κερδών το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, η Berkshire ανακοίνωσε καθαρά έσοδα πρώτου τριμήνου ύψους 11,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 7.638 δολ. ανά μετοχή κατηγορίας Α, σε σύγκριση με απώλειες 49,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή απώλειες 30.653 δολ. ανά μετοχή κατηγορίας Α, την προηγούμενη περίοδο.

Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν στα 7,02 δισεκατομμύρια δολάρια από 5,87 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος.

Ο όμιλος έχει ένα μεγάλο πορτφόλιο ασφαλιστικών υπηρεσιών, καθώς και επενδύσεις σε σιδηροδρόμους, επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, βιομηχανίες, εμπόρους λιανικής και ακόμη και αντιπροσωπείες αυτοκινήτων. Διαθέτει επίσης μεγάλες επενδύσεις, ειδικά στις αγορές μετοχών. Ο ασφαλιστικός κλάδος της Berkshire είχε λειτουργικά κέρδη 764 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο, από 363 εκατομμύρια δολάρια πριν από έναν χρόνο. Επίσης, οι επενδύσεις σε σιδηροδρόμους, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και μονάδες ενέργειας κέρδισαν 1,95 δισεκατομμύρια δολάρια, από 1,75 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

Η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ αναθάρρησε κατά το πρώτο τρίμηνο, ενισχυμένη από την πρόοδο στην ανάπτυξη των εμβολίων κατά του κορονοϊού και τις προσδοκίες για ισχυρή ανάκαμψη στην οικονομία της χώρας. Οι επενδυτές στράφηκαν σε υποτιμημένους τομείς όπως τα χρηματοοικονομικά και η ενέργεια και απομακρύνθηκαν από τις εταιρείες τεχνολογίας. Επίσης, πλήθη μεμονωμένων επενδυτών στράφηκαν στις λεγόμενες “meme μετοχές”, όπως η GameStop Corp., προκαλώντας ένα ασυνήθιστο ράλι σε αυτές τις μετοχές που έληξε όμως απότομα στις αρχές Φεβρουαρίου.

Διαβάστε ακόμα

ΗΠΑ: Γιατί οι millennials θέλουν να γίνουν αγρότες – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Πώς θα αμειφθούν όσοι εργαστούν τις αργίες του Πάσχα – Τι ρεπό δικαιούνται (Vid)

Τουρκία: Στο μικροσκόπιο των αρχών για ξέπλυμα χρήματος οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων

Απόρρητο Απόρρητο