O ιδρυτής της Microsoft και ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο αποκαλύπτει «μικρά» μυστικά προς την επιτυχία, πιστεύοντας μεν στην τύχη, αλλά χωρίς να αρκείται σε αυτήν.

Αναμφίβολα όταν σκεφτεί κανείς άτομα που τα έχουν καταφέρει περίφημα στη ζωή τους, δεν θα μπρούσε να μην τους πάρει το μυαλό και στον Μπιλ Γκέιτς.

Ακολουθούν λοιπόν τα μυστικά της επιτυχίας του:

1. Βρείτε τον στόχο σας και σιγουρευτείτε ότι οδεύετε προς τα εκεί

Ο ιδρυτής της Microsoft, πιστεύει ότι μπορεί κανείς να σημειώσει σπουδαία πρόοδο αν βάλει έναν στόχο και βρει έναν τρόπο να σιγουρευτεί ότι πάει προς τα εκεί. Ο ίδιος πιστεύει πως είναι πολύ σημαντικό να ελέγχει κανείς την πρόοδό του, αλλά και να δέχεται κριτική από τρίτους ως προς αυτήν.

2. Να είστε υπομονετικοί

Αν και μπήκε στο κλαμπ των πλουσιότερων σε ηλικία μόλις 31 ετών, είναι σημαντικό να κατανοήσει κανείς ότι ο Γκέιτς δεν τα κατάφερε από τη μια μέρα στην άλλη. Αντιθέτως χρειάστηκε πάνω από μία δεκαετία υπερβολικής προσπάθειας και συνεχούς δουλειάς, από τη στιγμή που άφησε το Harvard για να ιδρύσει την εταιρεία του.

3. Δημιουργήστε αξία

Ο Μπιλ Γκέιτς δεν πουλούσε απλώς ένα λογισμικό, πρόσφερε μία λύση που εκτόξευε την παραγωγικότητα, την επικοινωνία και την γενικότερη ποιότητα ζωής δισεκατομμύρια ανθρώπων. Δεν χρειάζεται κανείς να επηρεάσει τόσο κόσμο όσο εκείνος για να πετύχει, αλλά θα πρέπει να παρέχει ένα όφελος σε μία μερίδα ανθρώπων, μέσα από αυτό που κάνει.

4. Συμφιλιωθείτε με την αποτυχία και δείτε τη σαν ευκαιρία

Ο 67χρονος έχει πει στο παρελθόν ότι είναι σημαντικό να κατανοεί τα μαθήματα που διδάσκει η αποτυχία. Ο ίδιος δεν είχε μόνο επιτυχίες στη ζωή του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εταιρεία επεξεργασίας δεδομένων της κίνησης στους δρόμους που είχε ιδρύσει, η οποία απέτυχε. Επιπλέον πιστεύει ότι με το να καταλαβαίνει κανείς τι πήγε λάθος, κερδίζει τις γνώσεις που χρειάζονται για να αποφύγει να κάνει τα ίδια λάθη στο μέλλον και κατ΄επέκταση αυξάνει τις πιθανότητες να πετύχει.

5. Να μην προγραμματίζετε για πολύ μακρινό διάστημα

Τα μακροχρόνια πλάνα καθορίζουν το πού θέλει να φτάσει κανείς γενικά. Πρόκειται για τη ζωή που θέλει, τα όνειρα του και τις φιλοδοξίες του. Για να τα πετύχει αυτά χωρίς να νιώθει ότι είναι ακατόρθωτα, θα πρέπει να κάνει μικρά βήματα που θα τον οδηγήσουν σε αυτό το σημείο. Εκεί έρχεται ο βραχυχρόνιος προγραμματισμός, που περιλαμβάνει τις συνήθειες και την καθημερινότητα κάποιου.

6. Πείτε «όχι» στον ανταγωνισμό και «ναι» στη συνεργασία

Ο δισεκατομμυριούχος πιστεύει πως η συνεργασία είναι το κλειδί της επιτυχίας και κυρίως της επίλυσης δύσκολων προβλημάτων και βοηθά σε νέες ευκαιρίες που δεν περίμενε κανείς και φυσικά στην αίσθηση του ανήκειν σε μία ομάδα.

Διαβάστε ακόμη:

Κεντρικές τράπεζες: Λίγο πριν το τέλος στις αυξήσεις επιτοκίων, η μάχη κατά του πληθωρισμού δεν έχει τελειώσει

Goldman Sachs: Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Εθνικής Τράπεζας και επενδυτών στο 11th CEEMEA Financials (πίνακας)

Γεωργιάδης για «ξεπάγωμα» τριετιών: Δεν υπάρχει ζήτημα αναδρομικότητας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ