Διεθνή

Bitcoin: Ποια χώρα είναι πρώτη στην εξόρυξή του και «εκθρόνισε» την Κίνα

  • newsroom


Αύξηση στην εξόρυξη του bitcoin κατά 428% σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους – Ποια χώρα βρίσκεται στη δεύτερη θέση

Οι ΗΠΑ και όχι η Κίνα είναι πλέον η πρώτη χώρα για την εξόρυξη του bitcoin, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, τα οποία δημοσίευσε χθες (13.10.2021) το Πανεπιστήμιο Κέμπριτζ.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, η Κίνα πρόσφατα έχασε τα πρωτεία στην εξόρυξη του bitcoin για πρώτη φορά στα χρονικά, καθώς τον Ιούλιο καταγράφηκε στις ΗΠΑ το 35,4% της ισχύος και της υπολογιστικής δύναμης που απαιτείται για την εξόρυξη του κρυπτονομίσματος.

Όπως αναφέρει το CNBC, αυτό σημαίνει ότι στη χώρα υπήρξε αύξηση κατά 428% σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου, η Κίνα πλέον δεν βρίσκεται ούτε στη δεύτερη θέση, την οποία κατέχει το Καζακστάν με το 18,1% της παγκόσμιας δραστηριότητας για την εξόρυξη του bitcoin.

Πάντως, δεν αποκλείεται η χώρα να γίνει λιγότερο δημοφιλής στους miners, λόγω του νόμου που ψήφισε πρόσφατα ο πρόεδρος του Καζακστάν για την επιβολή επιπλέον φόρων στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, ο οποίος θα αρχίσει να ισχύει από το 2022.

Σύμφωνα με το CNBC, οι ΗΠΑ οφείλουν εν μέρει αυτήν την κυριαρχία τους στην Κίνα, η οποία πριν από έναν χρόνο ήταν η πρώτη στον κόσμο σε ό,τι αφορά το hashrate.

Η καταστολή στα κρυπτονομίσματα που σημειώθηκε την άνοιξη στο Πεκίνο έβγαλε offline σχεδόν σε μία νύχτα τους μισούς miners του κόσμου, οι οποίοι άρχισαν να εγκαταλείπουν μαζικά την Κίνα και να αναζητούν τις φθηνότερες ενεργειακές πηγές στον πλανήτη.

Η «μεγάλη έξοδος των miners» οδήγησε τους περισσότερους από αυτούς στις ΗΠΑ, ενώ η Κίνα πλέον δεν βρίσκεται καν στις πρώτες θέσεις, καθώς τον Ιούλιο το hashrate για την εξόρυξη του bitcoin ήταν μηδενικό, έναντι 67% που ήταν τον Σεπτέμβριο 2020.

Διαβάστε ακόμη

Οι επενδύσεις των Ελλήνων εφοπλιστών μέσα στο φθινόπωρο

Τουρκία: Οι νέες απολύσεις του Ερντογάν γκρεμίζουν τη λίρα και τα ομόλογα

Γερμανία: Έλληνας δώρισε στο CDU κέρινο ομοίωμα της Μέρκελ αξίας €10.000