Νέα στρατιωτική βοήθεια ύψους 350 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία, που περιλαμβάνει κυρίως πυρομαχικά για τους εκτοξευτήρες πυραύλων Himars, ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν.

«Η Ρωσία θα μπορούσε μόνη της να βάλει τέλος στον πόλεμό της σήμερα. Μέχρι να το κάνει αυτό, εμείς θα σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο καιρό χρειάζεται», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών σε ανακοίνωση, την ώρα που ο Πρόεδρος της Κίνας, Σι ΤΖινπίνγκ, πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μόσχα.

Η παράδοση της στρατιωτικής βοήθειας, που αναμένεται να περιλαμβάνει επίσης τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Bradley, πυραύλους HARM, σκάφη, οβίδες και αντιαρματικά όπλα, προέρχεται από πόρους που έχουν ήδη διατεθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο.

«Αν και ο απαράδεκτος επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας συνεχίζεται με τίμημα τις τεράστιες ανθρώπινες απώλειες, εμείς κρατάμε στον νου το απεριόριστο σθένος και την ακλόνητη αποφασιστικότητα του ουκρανικού λαού», πρόσθεσε ο Άντονι Μπλίνκεν.

Η επίσκεψη του Σι Τζινπίνγκ στον Βλαντίμιρ Πούτιν, η οποία αναμένεται να διαρκέσει τρεις ημέρες, παρακολουθείται με επιφύλαξη από τις ΗΠΑ, η οποία βλέπει σε αυτήν έναν τρόπο για να προσπαθήσει η Μόσχα να κατοχυρώσει τα εδαφικά της κέρδη.

Διαβάστε ακόμη

Τι σηματοδοτεί για μετοχές, ομόλογα και αγορές το ελβετικό deal – Πώς θα επιδράσει η απόφαση της Fed (πίνακες)

WSJ: Συζητήσεις για σχέδιο διάσωσης της First Republic υπό τον Τζέιμι Ντάιμον

Πρωτοπόρες γυναίκες που άνοιξαν δρόμους: Ιλεάνα Σόναμπεντ, η μεγαλύτερη γκαλερίστα της Αμερικής