Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2021 έπεσε ο όγκος των αεροσκαφών που παρέδωσε κατά το πρώτο τρίμηνο η Boeing, καθώς ο αμερικανικός κολοσσός της αεροναυπηγικής δεν μπορεί να… σηκώσει «κεφάλι» μετά την νέα κρίση που αντιμετωπίζει από τον Ιανουάριο με επίκεντρο τα 737 Max 9. Η είδηση άσκησε, όπως ήταν φυσικό, καθοδικές πιέσεις στη μετοχή της στην Wall Street.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως κατάφερε να παραδώσει μόλις 83 νέα αεροσκάφη τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, σε σχέση με τα 157 που είχε παραδώσει την αντίστοιχη περσινή περίοδο και τα 130 το τέταρτο τρίμηνο.

Συγκριτικά ο μεγάλος ανταγωνιστής της, η ευρωπαϊκή Airbus, παρέδωσε 142 αεροπλάνα την ίδια περίοδο.

Η διοίκηση του αμερικανικού γίγαντα υποστήριξε ότι η μείωση στο ρυθμό παραγωγής ήταν δική της απόφαση προκειμένου να εφαρμοστούν αυξημένοι έλεγχοι στην ασφάλεια και την ποιότητα των αεροσκαφών, κυρίως του προγράμματος των 737.

Πάντως, η συγκεκριμένη είδηση δεν ήταν η μοναδική που προβλημάτισε την αγορά. Δημοσίευμα των New York Times υποστήριξε πως η αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας διερευνά στοιχεία που της έδωσαν μυστικοί πληροφοριοδότες από το εσωτερικό της Boeing και τα οποία αφορούν προβλήματα ασφαλείας στην παραγωγή των 787 Dreamliner. Η εταιρεία από την πλευρά της απέρριψε τα στοιχεία ως ανυπόστατα, όμως το θέμα ήρθε να επιβαρύνει περαιτέρω την εικόνα και την αξιοπιστία της.

Σημειωτέον πως η Boeing θα ανακοινώσει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, στις 24 Απριλίου.

Διαβάστε ακόμη

Ιστορική απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Η κλιματική αλλαγή παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα – Υπόλογες οι κυβερνήσεις (tweets)

Δάνεια: οι δύο πυλώνες που έσωσαν την παρτίδα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Πρόστιμα 790.000 ευρώ σε τρεις servicers για κόκκινα δάνεια

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ