Διεθνή

Booking: Στο στόχαστρο της ιταλικής αστυνομίας για φοροδιαφυγή 153 εκατ. ευρώ

  • newsroom


Από το 2013 έως το 2019 το ταξιδιωτικό γραφείο εξέδωσε τιμολόγια χωρίς φόρο προστιθέμενης αξίας, χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό αντιστροφής της επιβάρυνσης ΦΠΑ ακόμη και όπου δεν ήταν εφαρμόσιμο

Για φοροδιαφυγή κατηγορεί το ολλανδικό ταξιδιωτικό πρακτορείο booking.com, η φορολογική αστυνομία της Ιταλίας.

Ερευνητές από την περιφέρεια της Genoa και του Chiavari αποφάσισαν ότι η εταιρεία θα έπρεπε να είχε καταβάλει ετήσιους φόρους €153 εκατ. ευρώ.

Η έρευνα που ξεκίνησε το 2018 εξέτασε σχεδόν 900.000 συναλλαγές που προέρχονταν από το 2013 έως το 2019 και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ταξιδιωτικό γραφείο εξέδωσε τιμολόγια χωρίς φόρο προστιθέμενης αξίας, χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό αντιστροφής της επιβάρυνσης ΦΠΑ ακόμη και όπου δεν ήταν εφαρμόσιμο.

Η αστυνομία είπε ότι ο φορολογικός έλεγχός τους διενεργήθηκε στο πλαίσιο ποινικής έρευνας υπό την ηγεσία εισαγγελέων στη βορειοδυτική παράκτια πόλη.

Εκπρόσωπος της Booking.com στην Ολλανδία είπε ότι δεν είχε άμεσο σχόλιο, όταν ρωτήθηκε από το Reuters.

Καθώς προχωρά η ποινική έρευνα των εισαγγελέων της Γένοβας, η φορολογική υπηρεσία της Ιταλίας θα ξεκινήσει μια ξεχωριστή διαδικασία στο τέλος της οποίας η Booking.com θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα συμφωνήσει να πληρώσει ή να αμφισβητήσει πιθανές κατηγορίες για αδίκημα.

Διαβάστε ακόμα

Νέο 10ετές: Spreads όπως 13 χρόνια πριν και …χωρίς «Α» από τους Οίκους Αξιολόγησης

Αποκλειστικό: Αστέρας Βουλιαγμένης – Εκτόξευση εσόδων και γύρισμα σε κέρδη, με «σανίδα σωτηρίας» τις βίλες (pics)

Self test: Όλες οι αλλαγές από τις 19 Ιουνίου – Στον «χορό» τα σούπερ μάρκετ (vid)

Απόρρητο Απόρρητο