Διεθνή

CEO της Airbnb: Ξεπερασμένο το γραφείο – Αυτό το μοντέλο εργασίας έχει τελειώσει

  • newsroom


«Κάποιοι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στα γραφεία τους, αλλά για άλλους λόγους» υποστηρίζει ο Τσέσκι

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Μπράιαν Τσέσκι, ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ενοικίασης ακινήτων, θα μπορούν να εργάζονται από το σπίτι για πάντα, με νέα δήλωσή του, χαρακτηρίζει το γραφείο «αναχρονιστικό μοντέλο το οποίο ανήκει στην προ-ψηφιακή εποχή».

Ειδικότερα, τα σχόλιά του έρχονται λίγο αφότου, η Airbnb ανακοίνωσε πρόσφατα ότι στο εξής, επιτρέπει στους υπαλλήλους της να εργάζονται εξ αποστάσεως για πάντα χωρίς περικοπές μισθών, επικαλούμενη πως με τον τρόπο αυτό προσελκύει περισσότερα ταλέντα.

Στο μεταξύ, ο Τσέσκι αποκάλυψε μάλιστα, πως η δημοφιλής εταιρεία πέτυχε την πιο παραγωγική της διετία, ενώ το προσωπικό της εργαζόταν από το σπίτι. «Νομίζω ότι η έννοια του γραφείου όπως την έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, έχει τελειώσει. Πρέπει να προχωρήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BusinessInsider.

«Αναρωτιέμαι, αν δεν υπήρχε το γραφείο, θα το εφευρίσκαμε; Και αν ναι, για ποιον λόγο θα το εφευρίσκαμε; Προφανώς, οι γιατροί θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στα νοσοκομεία. Όσοι όμως, χρειάζονται απλώς, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή για να δουλέψουν, το ερώτημα που εύλογα δημιουργείται είναι, γιατί τελικά πρέπει να πηγαίνουν στο γραφείο;» υποστηρίζει καταλήγοντας πως «κάποιοι άνθρωποι θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στα γραφεία τους, αλλά για διαφορετικούς λόγους, για λόγους συνεργασίας». 

Διαβάστε ακόμη:

Το «Stratego» με το ρωσικό πετρέλαιο: Κίνα, ΗΠΑ, ΕΕ, Ινδία και τα χαμηλότερα αποθέματα από το 2008

Kομισιόν: «Πράσινο φως» για πληρωμές φυσικού αερίου στην Gazprombank

Η McDonald’s πουλά τις δραστηριότητές της στη Ρωσία