Ποιο είναι το καλύτερο μέρος για να εργάζεται ένας διευθύνων σύμβουλος; Πρόσφατη έρευνα της Savills Plc έρχεται να δώσει απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, λύνοντας την απορία των CEO ή… όσων θέλουν να γίνουν CEO.  

Οι δρόμοι, λοιπόν, οδηγούν στην Πορτογαλία, και ειδικότερα στη Λισαβόνα, η οποία φιγουράρει στην πρώτη θέση των επιλογών για τους υψηλόμισθους ψηφιακούς νομάδες.  

Ηλιόλουστος καιρός και χαμηλό κόστος ζωής αποτελούν τα βασικά πλεονεκτήματα της πορτογαλικής πρωτεύουσας, όπως αναφέρεται στη σχετική μελέτη, την οποία παρουσιάζει το πρακτορείο Bloomberg.  

«Η πανδημία έπαιξε καταλυτικό ρόλο, ώστε τα εκτελεστικά στελέχη να κάνουν το άλμα έξω από το γραφείο» σχολιάζει ο Πολ Τοστέβιν, επικεφαλής ερευνών της Savills. «Η Λισαβόνα προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα, ενώ ωφελείται από το γεγονός ότι ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση».  

Οι γρήγορες συνδέσεις ευρυζωνικού ίντερνετ, επίσης, συγκαταλέγονται στα «συν» της Λισαβόνας, η οποία έχει καταστεί μαγνήτης των ξένων CEOs. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγράφεται έκρηξη της ζήτησης για ακίνητα από διεθνείς επενδυτές, οι οποίοι προτίθενται να πληρώσουν τα διπλάσια χρήματα για ένα διαμέρισμα σε σχέση με τους ντόπιους αγοραστές.  

Βέβαια, αυτό έχει ως αποτέλεσμα (σύμφωνα με στοιχεία για το δ’ τρίμηνο του 2021) οι τιμές στο real estate της πόλης να εκτοξεύονται κατά 11,4%, αναγκάζοντας πολλούς Πορτογάλους να αναζητήσουν εναλλακτικές επιλογές στέγασης.  

Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται το Μαϊάμι, ενώ το Ντουμπάι ακολουθεί στην 3η θέση. Η Πορτογαλία δε, έχει και δεύτερη εκπρόσωπο στην κορυφαία 5άδα, με το παραθαλάσσιο Αλγκάρβε να αναρριχάται στην 4η θέση. Tο Μπριτζτάουν στη Μπαρμπάντος (χώρα της Καραϊβικής) έπεται στην 5η θέση.  

Ας σημειωθεί ότι η Savills χρησιμοποίησε ως βασικές παραμέτρους για την κατάρτιση της λίστας τα εξής: Ταχύτητα διαδικτύου, ποιότητα ζωής, κλίμα, αεροπορικές συνδέσεις, prime ενοίκια.

Διαβάστε επίσης:

Η θαλαμηγός Ωνάση, ο Ιρλανδός μεγιστάνας δικηγόρος και το ενάμισι εκατομμύριο ευρώ (pics + vid)

Πάνω από 10 «μνηστήρες» για την Αττική οδό – Συμμαχίες και «βαριά» ονόματα

Η εταιρεία με τη δεύτερη μεγαλύτερη «χασούρα» στην ιστορία της Wall Street – Έχασε με μιας… $206 δισ.