Την περασμένη Τρίτη, η IKEA λειτούργησε για τελευταία φορά, στη Ρωσία μέσω της ηλεκτρονικής της ιστοσελίδας.

Η σουηδική εταιρεία επίπλων, είναι μια ακόμη από τις δεκάδες δυτικές εταιρείες οι οποίες αποφάσισαν να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία ως απάντηση στον πόλεμο με την Ουκρανία. Ο ιστότοπος της IKEA στην Ρωσία, αναφέρει πως οι διαδικτυακές πωλήσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 5 Ιουλίου και «για μερικές εβδομάδες μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων». Στο εξής, οι αγορές θα πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά και μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας στη Ρωσία, ikea.ru.

«Σημειώνεται ότι υπάρχει ακόμη, απόθεμα στις αποθήκες μας. Τα καταστήματά μας παραμένουν κλειστά ενώ τα τμήματα ανταλλαγών και επιστροφών λειτουργούν κανονικά», αναγράφεται στην αρχή της ιστοσελίδας.

Υπενθυμίζεται πως τον προηγούμενο μήνα, η ΙΚΕΑ ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει τα εργοστάσιά της και θα κλείσει τα γραφεία της στη Ρωσία. Σύμφωνα μάλιστα, με τα όσα μεταδίδει το BusinessInsider, τουλάχιστον, 15.000 εργαζόμενοι θα χρειαστεί να εγκαταλείψουν τα πόστα τους.

«Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι μια μέρα στο μέλλον, θα μπορέσουμε να επαναφέρουμε την IKEA στη Ρωσία», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της ΙΚΕΑ, ο Όμιλος Ingka, τον Ιούνιο, προς το παρόν ωστόσο, έγινε σαφές πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον.

Διαβάστε ακόμη:

Πληροφορική: Τεράστιες οι ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό – Τι συμβαίνει, τι λένε οι εταιρείες

Η κρίση και το γεωπολιτικό τοπίο περιορίζουν κατά 25% τις ενεργειακές ανάγκες στην κατανάλωση

Τέλος στην εισφορά αλληλεγγύης: Πόσο θα αυξηθούν μισθοί και συντάξεις – Ποιοι ευνοούνται