Το σχέδιο μικτής ανάπτυξης ακινήτων στην Ρουμανία που πέρασε από σαράντα κύματα το προηγούμενο διάστημα ανασταίνει η REDS σε συνεργασία με το Vastint Group.

Πρόκειται για την 100% θυγατρική της Σουηδικής ΙΚΕΑ με ισχυρό χαρτοφυλάκιο στο χώρο του real estate στην Ευρώπη και με την οποία η REDS συμφώνησε να αξιοποιήσουν από κοινού όμορα οικόπεδα στο κέντρο του Βουκουρεστίου.

Η συμφωνία προβλέπει την ενοποίηση  ακινήτου 8 στρεμμάτων που έχει η θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ στο κέντρο της ρουμανικής πρωτεύουσας με διπλανό ακίνητο της Vastint ώστε να κατασκευαστεί συγκρότημα γραφείων, καταστημάτων και κατοικιών, συνολικής επιφάνειας 80.000 τετραγωνικών μέτρων.
Το σχέδιο προβλέπει δυνατότητα δόμησης περίπου 32.000 τετραγωνικών μέτρων. Σήμερα εντός του οικοπέδου υπάρχουν παλαιά κτίρια (αποθήκες, εργαστήρια και γραφεία) κάποια από τα οποία είναι γκρεμισμένα ή ετοιμόρροπα.

Όπως αναφέρουν πρόσωπα με γνώση της συμφωνίας, η REDS έχει τη δυνατότητα σε δεύτερο χρόνο να πωλήσει τη συμμετοχή της στην επένδυση, με βάση αποτίμηση που θα διενεργήσει διεθνής οίκος.

Το εν λόγω ακίνητο αποτέλεσε στο παρελθόν σημείο διαμάχης μεταξύ του Προέδρου της ΑΚΤΩΡ και μετόχου της εταιρείας κ. Χρίστου Παναγιωτόπουλου και της προηγούμενης διοίκησης Καλλιτσάντση καθώς σχεδιαζόταν να πουληθεί.

Η πώληση αποτράπηκε και η Vastint Group από αγοραστής έγινε σύμμαχος της REDS για την από κοινού αξιοποίηση του ακινήτου.

Εξελίξεις δρομολογούνται και για την ημιτελή επένδυση της REDS σε οικιστικό συγκρότηµα στο Βουκουρέστι πλησίον της λίμνης Baneasa που προβλέπει την κατασκευή 80 διαμερισμάτων. Από αυτά τα 18 έχουν πουληθεί.  Η εταιρεία έδωσε τα χέρια με τοπικό επενδυτή ώστε να προχωρήσει η επένδυση για την κατασκευή των κατοικιών ενώ με την ανανέωση της άδειας πέτυχε να προστεθεί ένας όροφος σε κάθε κτίριο.

Σε ότι αφορά το εμβληματικό έργο του Campas Project στελέχη της εταιρείας ανέφεραν  πως παραδόθηκε η μελέτη της Deloitte για το στρατηγικό σχέδιο και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα οριστικοποιηθεί το πλάνο ανάπτυξης με τις χρήσεις που θα φιλοξενεί το ακίνητο. Για τις Γούρνες που τον περασμένο Δεκέμβριο η εταιρεία απέκτησε μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας βρίσκεται σε εξέλιξη η οριστικοποίηση του συμβολαίου με το ΤΑΙΠΕΔ ενώ κανονικά προχωράει ο σχεδιασμός για τη μαρίνα Αλίμου.

Διαβάστε ακόμη

Φίλιππος Προκοπάκης (Danaos Shipping): Οι επιπτώσεις του πολέμου στα container vessels

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Λύση για τους 20.000 εγκλωβισμένους ιδιοκτήτες

Οι Μπάκοι προχωρούν με την Deloitte για τα κανάλια, η Τράπεζα Αττικής έγινε… κουβάρι, η Αρετσού ναυάγησε και η Nova πάει για ντέρμπι με την Cosmote