Η Βρετανία ενδέχεται να υιοθετήσει ειδικούς νόμους με στόχο τη ρύθμιση της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων μέσα στους επόμενους 12 μήνες, δήλωσε κορυφαίος νομοθέτης στο CNBC.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου παρουσίασε τον Φεβρουάριο σχέδια για τη ρύθμιση των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης και έθεσε τις προτάσεις της σε διαβούλευση. Η περίοδος διαβούλευσης λήγει στις 30 Απριλίου.

Ο Άντριου Γκρίφιθ, γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση για την κρυπτογράφηση θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ μέσα σε ένα έτος περίπου.

«Έχουμε τον έλεγχο των κανόνων μας, κάτι που το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είχε για δεκαετίες», δήλωσε ο Γκρίφιθ στο CNBC, αναφερόμενος στην έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Έτσι, έχουμε τη δυνατότητα να κινηθούμε με ευέλικτο και αναλογικό τρόπο. Και είμαι πρόθυμος να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτή την ευκαιρία».

Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, από το Ντουμπάι έως τη Σιγκαπούρη, προσπαθούν να καταστήσουν τις χώρες τους φιλικές προς την κρυπτογράφηση για να ενθαρρύνουν τις επιχειρήσεις να εγκατασταθούν εκεί.

Οι ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, έχουν υιοθετήσει σκληρή γραμμή απέναντι στις εταιρείες κρυπτονομισμάτων, με τις εγχώριες ρυθμιστικές αρχές να εντείνουν τα μέτρα επιβολής κατά των εταιρειών.

Η Βρετανία, ωστόσο, θέλει να τοποθετηθεί ως κέντρο εγκατάστασης για τις επιχειρήσεις κρυπτογράφησης. Πέρυσι, ο Ρίσι Σουνάκ, τότε υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου και νυν πρωθυπουργός, δήλωσε ότι φιλοδοξία του είναι να καταστήσει τη Βρετανία «παγκόσμιο κόμβο για την τεχνολογία κρυπτονομισμάτων».

Διαβάστε ακόμη:

Δέκα έργα στον τουρισμό ύψους 1,5 δισ. ευρώ προς ένταξη στις στρατηγικές επενδύσεις

Το ραντεβού του δικαστή με τον διαπλεκόμενο, τα «μπρούτα» στα γκάλοπ, ο συντελεστής του Ψυχικού και τα νέα πασχαλινά κόκκινα δάνεια

ΔΕΔΔΗΕ: 431 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας – Οι ειδικότητες