Ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να επισκεφθεί την Ινδία, αυτόν τον μήνα, για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ναρέντρα Μόντι. Αναμένεται να ανακοινώσει τα σχέδιά του για επενδύσεις και άνοιγμα νέου εργοστασίου στη χώρα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNBC.

Ο δισεκατομμυριούχος θα συναντήσει τον Μόντι σε περίπου δύο εβδομάδες στο Νέο Δελχί και θα κάνει ξεχωριστά ανακοίνωση για τα σχέδιά του για την Ινδία.

Τελευταία φορά, οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί στη Νέα Υόρκη τον Ιούνιο και η Tesla επί μήνες, πίεζε την Ινδία να μειώσει τους φόρους εισαγωγής στα ηλεκτρικά οχήματα ενώ σκεφτόταν τη δημιουργία ενός εργοστασίου εκεί. Η Ινδία αποκάλυψε τον περασμένο μήνα μια νέα πολιτική για τα ηλεκτρικά οχήματα που μειώνει τους φόρους εισαγωγής στο 15% από 100% σε ορισμένα μοντέλα, εάν ένας κατασκευαστής επενδύσει τουλάχιστον 500 εκατομμύρια δολάρια και δημιουργήσει επίσης ένα εργοστάσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματούχοι της Tesla αναμένεται να επισκεφθούν την Ινδία αυτόν τον μήνα για να εξετάσουν τοποθεσίες για ένα εργοστάσιο παραγωγής που θα απαιτούσε επένδυση περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Tesla ξεκίνησε επίσης την παραγωγή δεξιοτίμονων αυτοκινήτων στο γερμανικό εργοστάσιό της για εξαγωγή στην Ινδία αργότερα φέτος.

Ο Έλον Μασκ δήλωσε, αυτή την εβδομάδα, στο X, ότι «η Ινδία πρέπει να έχει ηλεκτρικά αυτοκίνητα όπως κάθε άλλη χώρα. Είναι μια φυσική εξέλιξη η παροχή ηλεκτρικών οχημάτων Tesla στην Ινδία».

Η ώθηση της Tesla στην Ινδία έρχεται καθώς η επιβράδυνση της ζήτησης EV στις κύριες αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας συμπίπτει με τον εντεινόμενο ανταγωνισμό από τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Η Tesla ανέφερε πτώση στις παραδόσεις πρώτου τριμήνου που έχασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η αγορά EV της Ινδίας είναι μικρή αλλά αναπτυσσόμενη και κυριαρχείται από την τοπική αυτοκινητοβιομηχανία Tata Motors. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούσαν μόλις το 2% των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτων το 2023. Η κυβέρνηση στοχεύει στο 30% έως το 2030.

Διαβάστε ακόμη

Σε επιφυλακή το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης λόγω Ιράν – Ισραήλ

Premia Properties AEEAΠ: Ανεκτέλεστο επενδυτικό πλάνο 100 εκατ. έως το 2025 (pic)

POS: Πέφτουν τα πρώτα πρόστιμα σε ταξί, λαϊκές και επιχειρήσεις

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ