Διεθνή

Ερντογάν: Η Μεράλ Ακσενέρ πέρασε σε δημοτικότητα τον «Σουλτάνο» – Τι δείχνει δημοσκόπηση στην Τουρκία

  • newsroom


Όπως δείχνει η δημοσκόπηση, αν γίνονταν εκλογές στην Τουρκία αυτό το διάστημα η αντιπολίτευση θα ανέβαινε στην εξουσία αν συμμαχούσε με κάποιο άλλο κόμμα

Μείωση στη δημοτικότητά του βλέπει τελευταία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση στην Τουρκία, η Μεράλ Ακσενέρ και ο δήμαρχος της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς του CHP κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος.

Όπως δείχνει η δημοσκόπηση, την οποία διενήργησε η Avrasya, αν γίνονταν εκλογές στην Τουρκία αυτό το διάστημα η αντιπολίτευση θα ανέβαινε στην εξουσία αν συμμαχούσε με κάποιο άλλο κόμμα.

Συγκεκριμένα, το κόμμα του προέδρου Ερντογάν, ΑΚΡ, στη δημοσκόπηση λαμβάνει ποσοστό 33,2%, το CHP ακολουθεί με 26,8% και έπονται το ακροδεξιό IYI της Μεράλ Ακσενέρ με 13,8%, το HDP με 9,7% και το MHP με 6,9%.

Μάλιστα, στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου υπέρ του Ερντογάν στην περίπτωση που είναι ξανά υποψήφιος, το 48,2% από τους συμμετέχοντες ψήφισε «Σίγουρα όχι».

Τέλος, στην ερώτηση για το ποιον από τους δύο πολιτικούς αισθάνονται οι πολίτες πιο κοντά τους, η Μεράλ Ακσενέρ αναδείχθηκε πρώτη με 44,1%, έναντι 39,5% του προέδρου Ερντογάν.

Διαβάστε ακόμη

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μαίνεται ο μετοχικός πόλεμος, την ώρα που η «Άκτωρ» κλυδωνίζεται

Ντέγιαν Μπέκο / Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Απάντηση στην κρίση με νέες συνεργασίες

Σχέδιο για έκπτωση 15% στην εφάπαξ πληρωμή των «κορωνο-χρεών»