Διεθνή

European Super League: Πώς εξελίχθηκε σε φιάσκο το «αντάρτικο» της ελίτ του ποδοσφαίρου

  • newsroom


Η European Super League ανακοίνωσε πως «παγώνει» τα σχέδια της - Αποχώρηση των 6 αγγλικών ομάδων

Στην ανοιχτή επιστολή προς τους φιλάθλους της Arsenal η διοίκηση του συλλόγου συνοψίζει τους λόγους για τους οποίους ένα τόσο φιλόδοξο (ή και υπερφίαλο) εγχείρημα όσο η δημιουργία μιας κλειστής λίγκας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο εξελίχθηκε σε ένα μεγαλοπρεπές φιάσκο.

«Ακούσαμε εσάς» είναι οι τελευταίες δύο λέξεις της επιστολής, ενώ προηγουμένως αναφέρεται ότι «οι τελευταίες ημέρες μάς έδειξαν, για άλλη μία φορά, το πόσο βαθιά νοιάζονται οι οπαδοί από όλο τον κόσμο για τον σπουδαίο σύλλογό μας και το άθλημα που όλοι αγαπάμε. Δεν ήταν ποτέ η πρόθεσή μας να προκαλέσουμε στεναχώρια, ωστόσο, όταν λάβαμε την πρόσκληση να συμμετέχουμε στην European Super League, παρόλο ότι γνωρίζαμε πως δεν υπάρχουν εγγυήσεις, δεν θέλαμε να μείνουμε πίσω. Προχωρήσαμε για να προστατεύσουμε την Arsenal και το μέλλον της.

«Κάναμε λάθος και ζητούμε συγνώμη γι’ αυτό. Ακούγοντας εσάς και την ευρύτερη ποδοσφαιρική κοινότητα τις τελευταίες ημέρες, αποσυρόμαστε από την European Super League».

Πίσω από το «sorry, λάθος» εξυπακούεται ότι υπάρχει ένα τεράστιο παρασκήνιο, κατ’ ουσίαν επιχειρηματικό. Εξάλλου, τα τεράστια χρέη -και οπωσδήποτε η απληστία- των μεγαθηρίων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ήταν το πρώτο κινούν που οδήγησε στη συνωμοσία των 12 ομάδων για τη δημιουργία της ESL. Ωστόσο, οι διοικήσεις αυτών των 12 συλλόγων, παρά τις ικανότητες και την εμπειρία τους, αποδείχθηκαν ανίκανοι να υπολογίσουν σωστά τη δύναμη των φιλάθλων.

Οι απειλές εκ μέρους των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών, της UEFA και της FIFA, οι προειδοποιήσεις για βαριά αντίποινα, ακόμη και εκ μέρους κυβερνήσεων όπως πχ η Βρετανική ήταν, ασφαλώς, ένας καθοριστικός παράγοντας ο οποίος οδήγησε στην ταχεία αποσύνθεση της ESL, πριν καν συντεθεί. Ήταν όμως οι φίλαθλοι εκείνοι που της έδωσαν τη χαριστική βολή, με τη μαζική και έντονη αντίθεσή τους στη «λίγκα των ζάπλουτων ανταρτών».

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμη:

Άλεξ Φωτακίδης (CVC): Με ΔΕΛΤΑ και Δωδώνη αλλάζει τον συσχετισμό δυνάμεων στην αγορά γάλακτος

Τουρισμός στην Αθήνα: Τι λένε Βασιλάκης, Παράσχης, Μπακογιάννης για τη μετά Covid 19 εποχή

ΔΕΗ: Αέριο και υδρογόνο για την Πτολεμαΐδα 5 προκρίνει το σχέδιο Στάσση

 

 

Απόρρητο Απόρρητο