Διεθνή

Evergrande: Αδυνατεί να πουλήσει assets για να μειώσει το χρέος της – «Μεμονωμένη η περίπτωσή της», λέει το Πεκίνο

  • newsroom


Η κρατική κινεζική εταιρεία Yuexiu Property αποσύρθηκε από την προτεινόμενη συμφωνία των $1,7 δισ., λόγω των ανησυχιών για την πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση του ομίλου ανάπτυξης ακινήτων

Τους φόβους των επενδυτών και γενικότερα της αγοράς για το τι μπορεί να προκαλέσει η κατάρρευση της Evergrande, επιχειρεί να μετριάσει η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, αναφέροντας ότι ο κολοσσός διαχείρισης ακινήτων αποτελεί μοναδική περίπτωση και ότι οι περισσότερες εταιρείες ακινήτων στη χώρα είναι θωρακισμένες.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το Reuters, που επικαλείται δύο πηγές, η κρατική κινεζική εταιρεία Yuexiu Property αποσύρθηκε από την προτεινόμενη συμφωνία των $1,7 δισ. για την εξαγορά του κτιρίου των κεντρικών γραφείων της China Evergrande Group στο Χονγκ Κονγκ, λόγω των ανησυχιών για την πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση του ομίλου ανάπτυξης ακινήτων.

Η κατάρρευση των συνομιλιών για το κτήριο είναι άλλη μια σοβαρή αρνητική εξέλιξη για την ήδη ταμειακά γονατισμένη Evergrande, η οποία έχει ξεκινήσει να πουλά περιουσιακά στοιχεία για την αποπληρωμή των πιστωτών της. Με τις υποχρεώσεις της να ξεπερνούν τα 300 δισ. δολάρια η εταιρεία έχει ήδη χάσει τρεις γύρους πληρωμών σε τόκους σε διεθνή ομόλογα.

Η Yuexiu ήταν κοντά στο να σφραγίσει την συμφωνία τον Αύγουστο για την απόκτηση του κτιρίου των 26 ορόφων της China Evergrande στο Χονγκ Κονγκ, αναφέρουν οι πηγές.

Η συμφωνία ωστόσο φαίνεται ότι δεν θα προχωρήσει καθώς το ΔΣ. της Yuexiu ήταν αντίθετο στην εξαγορά λόγω των ανησυχιών για επιπλοκές από τα προβλήματα χρέους που γνωρίζει η Evergrande.

Υπενθυμίζεται ότι η η Evergrande έχει χρέος ύψους 300 δισ. δολαρίων ενώ στις 11 Οκτωβρίου αθέτησε ακόμα μια πληρωμή προς κατόχους δολαριακού ομολόγου. Η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην Κίνα σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις και η περίπτωσή της έχει πυροδοτήσει φόβους για επανάληψη της ιστορίας με την κατάρρευση της “Lehman Brothers ακριβώς πριν το ξέσπασμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Διαβάστε ακόμη

Τα παιδιά της Macquarie «κοιτάνε» το Ελ. Βενιζέλος, η EBRD τη ΔΕΗ κι ένα σούπερ μάρκετ ψωνίζει από κανάλι!

Εντυπωσιακό 4άστερο ξενοδοχείο τα πρώην γραφεία του ΚΚΕ στη Βερανζέρου (pics)

Οικογένεια Παπαναγιώτου: Στο σφυρί δύο ακίνητα της Κτηματοδυναμικής