Διεθνή

Ferrari: Νέος CEO o Μπενεντέτο Βίνια

  • newsroom


Ο 52χρονος φυσικός είναι ειδικός στις νέες τεχνολογίες και θα αναλάβει τα καθήκοντά του από την 1η Σεπτεμβρίου 2021

Ο Μπενεντέτο Βίνια θα αναλάβει νέος Διευθύνων Σύμβουλος για να ηγηθεί της προσπάθειας να μεταμορφώσει την ιταλική κατασκευάστρια supercars, Ferrari, στην εποχή της ηλεκτρικής οδήγησης και των ψηφιακών επινοήσεων.

Ο Βίνια, στέλεχος της STMicroelectronics NV, 52 χρονών, Ιταλός, πτυχιούχος στη φυσική από το πανεπιστήμιο της Pisa, είναι μια από τις πλέον σημαντικές μεταγραφές από την βιομηχανία τεχνολογίας στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί τις επιταχυνόμενες αλλαγές στην βιομηχανία αυτοκινήτου και μάλιστα στην αιχμή της. Ο Βίνια εργάστηκε στην τεχνολογία οθόνης αφής για το iPhone 4 η οποία χρησιμοποιείται σήμερα στα smartphones και τα συστήματα πλοήγησης οχημάτων παγκοσμίως.

Μέχρι σήμερα, ήταν επικεφαλής του ομίλου αναλογικών αισθητήρων της STMicro. Ο Βίνια θα αντικαταστήσει τον Λούις Καμιλέρι τον Σεπτέμβριο. Στη Ferrari θα αναλάβει μια εταιρεία η οποία βρίσκεται αρκετά πίσω στην εφαρμογή αυτοκίνησης με μπαταρία, πολιτική η οποία επηρεάζεται από το αυστηρότερο πλαίσιο για τις εκπομπές ρύπων.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Benedetto Vigna ως νέος CEO της Ferrari. Oι γνώσεις του στο χώρο της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας θα βοηθήσουν την Ferrari στο να γράψει νέες σελίδες στην απίστευτη ιστορία της», δήλωσε ο πρόεδρος Τζον Ελκάν.

Ο Μπενεντέτο Βίνια στις δηλώσεις του τόνισε τον ενθουσιασμό και το αίσθημα ευθύνης για το νέο του καθήκον στην Ferrari: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα να γίνω μέλος της Ferrari ως CEO, είμαι ενθουσιασμένος και γνωρίζω την ευθύνη που επιφέρει αυτή η θέση. Είμαι ενθουσιασμένος για τις ευκαιρίες που μας επιφυλάσσει το μέλλον. Αισθάνομαι το αίσθημα ευθύνης για όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν για την Ferrari και για όλους τους ανθρώπους στο κόσμο που έχουν πάθος για την Ferrari».

Διαβάστε ακόμα

Ξεπερνούν τα €19,5 δισ. οι προσφορές για το 10ετές ομόλογο

Στο τραπέζι η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% το 2022

Bitcoin: Πόσο πιθανό είναι να επιστρέψει στα $20.000 – «Πολύ» απαντούν οι αναλυτές