Κυβερνοεπίθεση που αποδίδεται σε χάκερ από τη Ρωσία δέχθηκε σήμερα (9.8.022) ο ιστότοπος του Κοινοβουλίου της Φινλανδίας. Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο dpa, οι διαχειριστές ανέφεραν «κατανεμημένη επίθεση άρνησης υπηρεσίας» (DDoS), που οδήγησε σε πολύωρη διακοπή της πρόσβασης.

Ειδικοί σε θέματα κυβερνοασφάλειας ανέλαβαν να αποκαταστήσουν τη λειτουργία του ιστότοπου και να τον θωρακίσουν έναντι ανάλογων απειλών στο μέλλον.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Yle της Φινλανδίας, πίσω από την επίθεση βρίσκονται Ρώσοι χάκερ. Το κανάλι επικαλείται μήνυμα της ομάδας NoName057(16) στο Telegram περί απόφασης για «φιλική επίσκεψη» στη γειτονική Φινλανδία που επιθυμεί διακαώς την ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

Οι ίδιοι χάκερ φέρονται να βρίσκονται πίσω από κυβερνοεπιθέσεις σε Πολωνία, Λιθουανία και Νορβηγία.

Τον περασμένο Μάιο, το Κοινοβούλιο της Φινλανδίας ψήφισε υπέρ της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ, βάζοντας τέλος στην ουδέτερη στάση δεκαετιών, στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Τα χερσαία σύνορα Φινλανδίας – Ρωσίας εκτείνονται σε περίπου 1.340 χιλιόμετρα και το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι ιδιαίτερα τεταμένες.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί οι πετρελαϊκές μετοχές θα συνεχίσουν να αποτελούν ευκαιρία

Eurostat: Στα €32,9 δισ. οι δαπάνες των χωρών της ΕΕ για την πυροπροστασία το 2020

W Costa Navarino: Το νέο ξενοδοχείο υποδέχεται τους πρώτους επισκέπτες (pic & vid)