Οι τιμές του πετρελαίου μπορεί μεν να έχουν μειωθεί από τα πρόσφατα υψηλά τους αλλά, σύμφωνα με τον CIO της Smead Capital Management, Bill Smead, οι επενδυτές θα μπορούσαν να συνεχίσουν να αγοράζουν μετοχές πετρελαίου.

Ο Smead, μιλώντας στο CNBC, τόνισε πως οι τιμές της ενέργειας θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, ενώ μπορεί και να αυξηθούν περαιτέρω.

Ο αναλυτής αποκάλεσε την πρόσφατη πτώση των τιμών ως «την πρώτη σημαντική διόρθωσή τους σε μία bull market από το 2020 και ύστερα. Το πετρέλαιο είχε καταγράψει σημαντική άνοδο από τα $20/βαρέλι στα $120/βαρέλι. Τώρα που οι τιμές μειώνονται, πολλοί ελπίζουν πως θα υπάρξει παράλληλη μείωση του πληθωρισμού. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που υποδεικνύουν ανάκαμψη των τιμών».

Οι ΗΠΑ πρέπει να αντικαταστήσουν περίπου 180 εκατομμύρια βαρέλια στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου τα οποία χρησιμοποίησαν πρόσφατα για την αντιστάθμιση της αυξημένης ζήτησης, ενώ η προσφορά παραμένει πιεσμένη, υπογράμμισε ο Smead.

Bill Smead

Το «άνοιγμα» της κινεζικής οικονομίας

«Τι θα συμβεί όταν η κινεζική οικονομία ανοίξει εκ νέου, όταν οι Κινέζοι ξεπεράσουν τα lockdowns και ξεκινήσουν να κυκλοφορούν κανονικά;», αναρωτήθηκε ο Smead, υποδεικνύοντας αύξηση της ζήτησης και των τιμών.

Σημειωτέον πως τα πρόσφατα lockdowns αυτά λόγω του κορωνοϊού στην πιο ενεργοβόρα οικονομία του κόσμου οδήγησαν σε δραματική μείωση της κατανάλωσης.

Σύμφωνα με τον Smead «η ζήτηση θα αυξηθεί εκ νέου μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

«Μας αρέσουν οι μετοχές πετρελαίου εδώ. Μπορείτε να τις αγοράσετε εδώ, ο Warren Buffett τις αγοράζει εδώ», τόνισε ο επενδυτής.

Τα futures του Μπρεντ και του WTI  αυξήθηκαν άνω των $120/βαρέλι φέτος ενώ -προς το παρόν- κυμαίνονται κοντά στα $96,88/βαρέλι και $90,88/βαρέλι αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης:

Wizair: «Rewind» για τις αεροπορικές πτήσεις Άμπου Ντάμπι – Ρωσία

ΡΑΕ: Συμμορφώθηκαν -πλην ενός- οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας για τα τιμολόγια και τις διαφημίσεις