Διεθνή

Geely: Πώς ο κινεζικός γίγαντας θέλει να αντιμετωπίσει τη «λαίλαπα» Tesla

  • newsroom


Ο Κινέζος μεγιστάνας που είναι στο τιμόνι της Volvo, έχει ξεκάθαρο πλάνο για να αντιμετωπίσει την Tesla που έχει κατακτήσει την κορυφή και να βρεθεί στη θέση της όσο πιο σύντομα γίνεται

Η ιστορία του επιχειρηματία Li Shufu, είναι από αυτές που στο μέλλον μπορεί και να δούμε να γίνεται ταινία για τη μεγάλη οθόνη.

Το πλάνο του είναι ξεκάθαρο και τα βήματα που κάνει για την ολοκλήρωσή του, είναι σταθερά.

Αν μη τι άλλο, ως λαός, οι Κινέζοι διακρίνονται για αυτό το χαρακτηριστικό της επιμονής στο πλάνο και στη σκληρή δουλειά.

Ο Li Shufu –που πρόσφατα επέλεξε και το «ξενόφερτο» Eric ως όνομα γιατί του άρεσε το άκουσμά του- είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα της φυλής και ως τέτοιο, δεν σου αφήνει αμφιβολίες ότι θα πετύχει τους στόχους του όταν τον ακούς να μιλάει.

Το 2008, ως επικεφαλής της εταιρείας αυτοκινήτων Geely που είχε ναυαρχίδα το μοντέλο King Kong (που ελάχιστοι γνωρίζουν στην Ευρώπη – και καλά κάνουν) είχε προσπαθήσει να προσεγγίσει τη Ford προκειμένου να εξαγοράσει τη Volvo που τότε ήταν κάτω από την «ομπρέλα» του Blue Oval.

Με συνοπτικές διαδικασίες, οι ιθύνοντες της Ford, απέρριψαν την πρότασή του, καθώς κρίθηκε πως ο Shufu δεν ήξερε το μέγεθος της Volvo και δεν θα μπορούσε να την «αποκαταστήσει» δεόντως.

Πού να ήξεραν…

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto