Διεθνή

Γερμανία: Θέλει να πουλήσει το 20% της συμμετοχής στη Lufthansa

  • newsroom


Επικαλούμενη τις θετικές εξελίξεις στη διασωθείσα αεροπορική εταιρεία - Η Lufthansa είχε λάβει διάσωση 6 δισ. ευρώ από το γερμανικό ταμείο σταθεροποίησης

Mέχρι και το 1/4 της συμμετοχής της (που ανέρχεται στο 20%) στη Lufthansa σχεδιάζει να πουλήσει τις επόμενες εβδομάδες η Γερμανία, όπως τόνισε η γερμανική οικονομική υπηρεσία, επικαλούμενη τις θετικές εξελίξεις στη διασωθείσα αεροπορική εταιρεία.

Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί μέχρι και 5% μετά από την ανακοίνωση, όπως αναφέρει το Reuters.

Το ποσοστό του δημοσίου, στο 20%, εξαγοράστηκε έναντι 300 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της διάσωσης για τη γερμανική αεροπορική εταιρεία, καθώς τόσο η εταιρεία όσο και όλος ο τομέας των αερομεταφορών, υπέστη σοβαρό πλήγμα από την κρίση του κορονοϊού.

Η Lufthansa είχε λάβει διάσωση 6 δισ. ευρώ από το γερμανικό ταμείο σταθεροποίησης το οποίο συστήθηκε για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν την πανδημία.

Το εν λόγω ταμείο τόνισε πως θα πουλούσε το συνολικό ποσοστό, το οποίο αυτή τη στιγμή κοστίζει περισσότερα από 1 δισ. ευρώ, πριν από το τέλος του 2023.

Η Lufthansa σχεδιάζει να εκδώσει νέες μετοχές, πιθανώς πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου, για να τη βοηθήσει να επιστρέψει τα κεφάλαια διάσωσης στους φορολογούμενους.

Οι μέτοχοι έχουν εγκρίνει μια πιθανή αύξηση κεφαλαίου μέχρι 5,5 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Ο πλήρης οδηγός για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων

Alfa Wood: Το «όνειρο ζωής» που εξελίχθηκε σε εφιάλτη (pics)

Σε αναστολή από σήμερα οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί των προνοιακών δομών