Διεθνή

Google: Γιατί κάνει επένδυση 1 δισ. δολ. στον χρηματιστηριακό κολοσσό CME

  • newsroom


Πρόκειται για μία κίνηση η οποία θα επιστρέψει στο CME να προσφέρει στους πελάτες του νέες και αρκετά ταχύτερες υπηρεσίες

Με φόρα στον χώρο των χρηματιστηριακών υπηρεσιών μπαίνει η Alphabet, μητρική της Google.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προχωρά σε επένδυση ύψους 1 δισ. δολαρίων στο χρηματιστήριο του Σικάγου, CME, όπου διαπραγματεύονται τα σημαντικότερα προθεσμιακά συμβόλαια εμπορευμάτων. Παράλληλα οι δύο κολοσσοί κατέληξαν σε συμφωνία, η οποία έρχεται να δώσει τεράστια ώθηση στις υπηρεσίες cloud της Google.

Βάσει της συμφωνίας, που έχει διάρκεια 10 ετών, η μονάδα Google Cloud θα είναι εκείνη που θα στηρίζει ηλεκτρονικά τη διαχείριση συναλλαγών τρισεκατομμυρίων δολαρίων ημερησίως.

Πρόκειται για μία κίνηση η οποία θα επιστρέψει στο CME να προσφέρει στους πελάτες του νέες και αρκετά ταχύτερες υπηρεσίες.

Να σημειωθεί ότι ο τομέας των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών είναι ίσως αυτός που έχει αργήσει περισσότερο από κάθε άλλον να υιοθετήσει τις υπηρεσίες cloud. Η επιφυλακτικότητά του βεβαίως είναι δικαιολογημένη τόσο γιατί βρίσκεται υπό αυστηρή εποπτεία των ρυθμιστικών αρχών όσο και εξαιτίας των ανησυχιών για πιθανή διαρροή ευαίσθητων δεδομένων των πελατών.

Να σημειωθεί ότι ο όμιλος CME, με κεφαλαιοποίηση 79,2 δισ δολαρίων, είναι ο πιο πολύτιμος διαχειριστής χρηματιστηρίων στον κόσμο.

Η Google Cloud από την πλευρά της είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πάροχος υπηεσιών υπολογιστικού νέφους.

Διαβάστε ακόμη:

Ο δεύτερος «γαμπρός» της Atticabank, η Εθνική Τράπεζα βγάζει στο σφυρί το ακίνητο της «Ευρώπης» και το κίτρινο φέσι 

«Viral» σκύλος του διαδικτύου πουλήθηκε 25.000 δολ. – Η μόδα των livestreaming αγορών

Τζέιμι Ντίμον: Ο ελληνικής καταγωγής CEO της JP Morgan είναι ο «σύγχρονος Μίδας»