Διεθνή

Heineken: Απολύσεις 8.000 εργαζομένων λόγω πανδημίας και ζημιών το 2020

  • newsroom


Ο ολλανδικός όμιλος επιδιώκει εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια - Οι περικοπές αποτελούν συνέπεια της πανδημίας του κορωνοϊού και τα Lockdown σε μπαρ και εστιατόρια

Περίπου 8.000 θέσεις εργασίας σκοπεύει να μειώσει η Heineken, καθώς ο τομέας της ζυθοποιίας έχει πληγεί από τα Lockdown κατά της πανδημίας του κορωνοϊού που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τους χώρους εστίασης.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος ζυθοποιός στον κόσμο, με την κορυφαία σε πωλήσεις lager στην Ευρώπη, καθώς και την Tiger and Sol, δήλωσε ότι αυτή η κίνηση θα αποφέρει εξοικονόμηση 2 δισεκατομμυρίων ευρώ (2,42 δισεκατομμύρια δολάρια) έως το 2023 στο πλαίσιο του σχεδίου «EverGreen» που έχει αναλάβει ο Διευθύνων Σύμβουλος, Dolf van den Brink.

Ο ολλανδικός όμιλος δήλωσε ότι η εξοικονόμηση αυτή θα επιτύχει επανασχεδιασμό της οργάνωσής της, μειώνοντας την πολυπλοκότητα και τον αριθμό των προϊόντων της και εντοπίζοντας τις λιγότερο αποτελεσματικές δαπάνες της.

Η αναθεώρηση των εργασιών της θα έχει ως αποτέλεσμα απώλεια περίπου 8.000 θέσεων εργασίας – που αντιστοιχούν στο 9% του εργατικού δυναμικού. Τα έξοδα προσωπικού θα μειωθούν κατά περίπου 350 εκατομμύρια ευρώ, πρόσθεσε.

Η εταιρεία είπε ότι θέλει ανώτερη ανάπτυξη κορυφαίας γραμμής και θα προωθήσει τις premium μάρκες της, όπως την Heineken και την lager με μηδενικό αλκοόλ ακόμη περισσότερο. Στοχεύει επίσης να γίνει το καλύτερο ψηφιακό ζυθοποιείο για να εξυπηρετεί καταναλωτές που αναζητούν όλο και περισσότερο να αγοράζουν μπύρα στο διαδίκτυο.

Η Carlsberg, η τρίτη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο, την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι είχε ως στόχο την άρση των περισσότερων περιορισμών COVID-19 τους επόμενους μήνες, με αποτέλεσμα να αυξήσει τα κέρδη στην κορυφαία θερινή περίοδο.

«Από την πλευρά της παραγωγικότητας, χρειαζόμαστε λίγο περισσότερη κρατική παρέμβαση, και αυτό δεν πρέπει να σταματήσει μέχρι το 2023», δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη ο Διευθύνων Σύμβουλος Dolf van den Brink.

Οι μετοχές υποχώρησαν έως και 2,1% στις πρώτες συναλλαγές στο Άμστερνταμ σήμερα το πρωί. Η μετοχή μειώθηκε κατά 6% το 2020.

Στην Ευρώπη, η Heineken εκτιμά ότι περίπου το ένα τρίτο των μπαρ που προμηθεύει έκλεισαν κατά τη διάρκεια του 2020. Η Heineken είχε ανακοινώσει περικοπές θέσεων εργασίας το περασμένο φθινόπωρο, χωρίς να προχωρήσει σε περαιτέρω περικοπές.

Διαβάστε ακόμα

Μπιλ Γκέιτς: Αυτές είναι οι δύο μεγάλες καταστροφές που προβλέπει μετά την πανδημία

Γιατί οι Αυστριακοί της Pipelife βάζουν λουκέτο στο εργοστάσιο της Θήβας

Ποιο εμβόλιο προσφέρει προστασία κατά του κορωνοϊού από την πρώτη κιόλας δόση

Απόρρητο Απόρρητο