Διεθνή

Η JPMorgan προβλέπει ανάπτυξη 15% στην Κίνα το β’ τρίμηνο!

  • newsroom


Οι αναλυτές της τράπεζας βλέπουν φαινόμενο ελατηρίου στην κινεζική οικονομία μετά τον κορωνοϊό

Δυναμικό «come back» αναμένεται να κάνει η κινεζική οικονομία μετά τα «σύννεφα» και τις προβλέψεις για ύφεση της τάξεως του 4% το πρώτο τρίμηνο, ως απόνερα από την επέλαση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την JPMorgan και τον οικονομικό της αναλυτή Τζόζεφ Λούπτον, η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας αναμένεται να αντιδράσει θετικά. Συγκεκριμένα ο αναλυτής της τράπεζας εκτιμά ότι θα υπερπηδήσει κατά 15% το δεύτερο τρίμηνο του 2020, σε αντίθεση με την ύφεση που θα παρουσιάσει το κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Το διευθυντικό στέλεχος της JPMorgan, μιλώντας στην εκπομπή «Squawk Box» του CNBC, υποστήριξε ότι η ύφεση της Κίνας θα αγγίξει το 4% κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ αναμένει ισχυρή δημοσιονομική τόνωση από τις κινεζικές αρχές.

«Δεν εξετάζουμε απλώς τα πράγματα, τα οποία εξακολουθούν και είναι καταθλιπτικά. Εξετάζουμε το κατώτατο σημείο που μπορεί να φτάσει και αρχίζουμε να σχεδιάζουμε προς την ανάκαμψη» σημείωσε ο οικονομολόγος της JPMorgan.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο, το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι μειώνει την πρόβλεψη του για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας το 2020 κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες, στο 5,6%.

Οι επενδυτές επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τις πιθανές παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις του ιού, οι οποίες έχουν διαταράξει τις αλυσίδες εφοδιασμού στην Κίνα.