Διεθνή

ΗΠΑ: Αύξηση 11,3% στις τιμές εξαγωγών – Άνοδος και στις τιμές εισαγωγών

  • newsroom


Σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Εργασίας της χώρας, οι τιμές αυξήθηκαν λόγω του μεγαλύτερου κόστους των πετρελαϊκών προϊόντων

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι αυξήσεις στις τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ τον Μάιο, καθώς αυξήθηκε το κόστος των πετρελαϊκών προϊόντων και οι διακυμάνσεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες προκάλεσαν αυξήσεις των τιμών σε άλλα προϊόντα.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία από το υπουργείο Εργασίας της χώρας, οι τιμές στις εισαγωγές τον προηγούμενο μήνα ενισχύθηκαν κατά 1,1%, έπειτα από άνοδο κατά 0,8% τον Απρίλιο.

Η αύξηση στις τιμές καταγράφεται επί επτά συνεχείς μήνες.

Μάλιστα, σε ετήσια βάση οι τιμές εκτοξεύθηκαν κατά 11,3%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο που έχει καταγραφεί από τον Σεπτέμβριο 2011. Τον Απρίλιο είχαν επίσης εκτιναχθεί κατά 10,8%.

Ακόμη, τα στοιχεία αναφέρουν ότι οι τιμές εξαγωγών σημείωσαν άνοδο κατά 2,2% τον προηγούμενο μήνα, έπειτα από αύξηση 1,1% τον Απρίλιο. Άλμα σημείωσαν και οι τιμές των αγροτικών εξαγωγών και συγκεκριμένα κατά 6,1%, παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη άνοδο που έχει καταγραφεί από τον Νοέμβριο 2010.

Διαβάστε ακόμη

Folli Follie: Συζητήθηκε το αίτημα για τον ειδικό εντολοδόχο

Χάος απειλεί το παγκόσμιο εμπόριο μετά τη νέα έξαρση της πανδημίας στην Κίνα

Ταμείο Ανάκαμψης: Με τα 16,6 δισ. της Πορτογαλίας έγινε η αρχή