Διεθνή

ΗΠΑ: Αύξηση στις λιανικές πωλήσεις, αλλά και στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

  • newsroom


Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στη χώρα αυξήθηκαν μόλις κατά 20.000

Ξαφνική αύξηση στις λιανικές πωλήσεις σημειώθηκε στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, λόγω της ανάγκης για σχολικά είδη, αλλά και της επιδότησης παιδιών από την κυβέρνηση της χώρας.

Σύμφωνα με το Reuters, τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου αναφέρουν ότι οι λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο αυξήθηκαν κατά 0,7%, έναντι μείωσης 1,8% που είχε καταγραφεί τον Ιούλιο.

Η επίδοση αυτή αναθεωρήθηκε από την εκτίμηση για μείωση κατά 1,1%, ενώ οι αναλυτές του Reuters περίμεναν μείωση κατά 0,8%.

Την ίδια στιγμή, αύξηση παρουσίασαν στις ΗΠΑ και οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2021, κυρίως επειδή ο τυφώνας Άιντα ανάγκασε αρκετούς εργοδότες να προχωρήσουν στην αποπομπή προσωπικού.

Κατά το συγκεκριμένο διάστημα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 20.000 στις 332.000, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση στις 330.000 νέες αιτήσεις.

Για να θεωρείται ξανά υγιής η αγορά εργασίας στισ ΗΠΑ, θα πρέπει οι νέες αιτήσεις να κυμαίνονται από τις 200.000 μέχρι τις 250.000, ωστόσο ήδη θεωρείται ότι υπάρχει σημαντική βελτίωση, καθώς τον Απρίλιο 2020 οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας είχαν φτάσει στα 6,146 εκατ., λόγω των lockdown.

Διαβάστε ακόμη

ΕΝΦΙΑ: Δυο επιλογές για την πληρωμή της πρώτης δόσης

Εθνική Τράπεζα: Ισχυρό rebound για την ελληνική οικονομία – «Βλέπει» ρυθμό ανάπτυξης 7,5% το 2021

Δήμος Αθηναίων: Προσλήψεις με οκτάμηνες συμβάσεις μέσω ΑΣΕΠ